Robert Vos tweede in Championat van Signal Iduna ter Dortmund

Robert Vos tweede in Championat van Signal Iduna ter Dortmund
In Duitsland wordt er momenteel in Dortmund een van de laatste indoor wedstrijden verreden. Met een internationaal programma voor dressuurruiters, springruiters en voltige-beoefenaars is de Signal Iduna Cup ook voor het publiek heel interessant. Vanmiddag werd met het Signal Iduna Championaat de hoofdproef van de dag verreden. De Nederlander Robert Vos kwam heel dichtbij zege in de internationaale 1.50m proef maar moest uiteindelijk de Fransman Julien Epaillard voorlaten.

De rubriek kende 55 starters, daaronder ook 8 Nederlandse en twee Belgische combinaties. Voor de barrage kwalificeerden zich uiteindelijk 15 combinaties, waarvan maar zes opnieuw foutloos bleven. Robert Vos hield met zijn SBW-ruin Don Gretzky (v. Corlensky G) een tijd de leiding met 34:02 seconden. Als laatste starter wist de Fransman Julien Epaillard met Cristallo A LM (v. Casall) nog net iets sneller te rijden en won zo de proef met een tijd van 33:05 seconden. Op de derde plaats kwam de Duitser Guido Klatte Jr.  terecht. Met zijn beste paard, de Quidam de Revel-zoon Qinghai, kwam hij na 34,86 seconden over de finish.

Kendra Clarica Brinkop en haar 9-jarige hengst A la Carte NRW (v. Abke) reden met een tijd van 35:60 sekonden naar een vierde plek, gevolgd door Christian Kukuk en Colestus (v. Cornet Obolensky) op de vijfde plaats. Ook Gert Jan Bruggink ging in de barrage opnieuw van start, maar moest met zijn Zangersheide-schimmel Connelly (v. Calvados) twee springfouten op het scorebord accepteren. Een tijd van 36:31 betekende uiteindelijk plaats 14 in de ranking.

Klick hier voor meer resultaten.