Brons voor Nederland in Nations Cup finale, goud naar België

Brons voor Nederland in Nations Cup finale, goud naar België
De Furusiyya FEI Nations Cup Finale is daarnet in Barcelona gewonnen door de Belgische equipe! Het team van Dirk Demeersman behaalde in deze ultieme finale ronde een totaal van 4 strafpunten.
Olivier Philippaerts en H&M Armstrong van de Kapel gingen van start met een fout op hindernis 10. Nadien zette Judy Ann Melchior een sterke foutloze ronde (binnen de tijd) neer met As Cold As Ice Z. Jos Lansink kreeg pech door een voetje in het water en een fout op hindernis 2 met For Cento. Hun resultaat was net als in de eerste ronde het schrapresultaat bij de Belgen.
Gregory Wathelet kwam als laatste Belg en laatste starter in de ring met Conrad de Hus. Zij sprongen nul waardoor de Belgen deze finale winnen. Dit levert de Belgische equipe een cheque op van 500.000 euro! Wathelet krijgt nog een bonus van 200.000 euro omdat hij foutloos bleef over de twee omlopen.

Het zilver ging naar het Britse team van chef d'equipe Di Lampard. Deze bestond uit Ben Maher met Diva II (4 strafpunten), Jessica Mendoza met Spirit T (4 strafpunten), een foutloze ronde van Joe Clee met Utamaro D'Ecaussines en het wegstreepresultaat van Laura Renwick met haar Bintang II behaalde ze 16 strafpunten. Wel waren ze een fractie sneller (223.14 seconden) dan het Nederlandse team en wisten ze te eindigen op een tweede plaats.

Voor Nederland kwam het wegstreepresultaat van de ruiter van wie we het het minst verwachten, namelijk Jeroen Dubbeldam die met zijn SFN Zenith een haast ongekende ronde reed van 12 strafpunten. Daarentegen reed Gerco Schröder met Glock's Cognac Champblanc een foutloze ronde, behaalde Maikel van der Vleuten met zijn VDL Groep Verdi TN 4 strafpunten en ook Jur Vrieling had een springfout en kreeg 4 strafpunten met zijn VDL Zirocco Blue. Minder fouten dus dan het Britse team, maar tevens ook een minder snelle tijd met 226.80 seconden.

Foto's van het podium volgen...

 

Klik hier voor alle resultaten