Winnaars KNHS Kampioenschappen pony eventing Neede

Winnaars KNHS Kampioenschappen pony eventing Neede
In het Gelderse Neede, op de Bollert Brons, werd het KNHS Kampioenschap Eventing voor pony's gehouden. Individueel werd er gestreden in klassen L, M en Z. Daarnaast was er ook het kampioenschap voor equipes.

Bij de klasse L pony's kwamen 31 combinaties aan de start, waarvan de meesten de cross country binnen de optimale tijd wisten af te leggen. Hindernis 13, de waterhindernis, was voor een aantal deelnemers in deze klasse een te moeilijke opgave, wat tot diverse uitsluitingen leidde.

Loïs Joosse zette met Roos v.d. Dukershoeve in deze klasse met 47,00 strafpunten de beste dressuurscore neer, maar kwam helaas ten val in de cross country. Anne-Wil Renkers met Naomi, tweede na dressuur, bleef in zowel het springparcours als ook in de cross zonder strafpunten en eindigde met een totaal van 48,50 strafpunten op de eerste plaats. Tweede werd Dhidey Hulshof met Don Passoa en het brons ging naar Elise Otto met Orchid's Megan, die onder Mauro Soeteman vorig jaar aan het het EK heeft deelgenomen.

In de klasse M pony's streden dertien combinaties om het kampioenschap, waarvan er vier binnen de optimale tijd wisten te finishen. Na de dressuur en springen ging Noor Kuilboer met Lord Hercules aan de leiding met een score van 47,75 stafpunten, echter 4,4 strafpunten voor tijdsoverschrijding deed haar op een tweede plaats belanden in het eindklassement. Kirsten Weijman voegde met Woudenbergs Ceryl geen strafpunten toe aan haar dressuurscore en werd daarmee kampioen in de klasse M. De derde plaats ging Noah van Tilburg met Quin de L'Equille.

Bij de Z pony's bestond het deelnemersveld uit maar liefst 16 combinaties en was het Shirley Scholten met Mr. Djago die van meet af aan aan de leiding ging en gaf deze niet meer uit handen. "Ik ben echt super blij. Het ging allemaal geweldig vandaag en in de cross heeft Mr. Djago mij diverse malen goed geholpen. Dit was onze laatste wedstrijd samen en het eind van mijn ponytijd. Een betere afsluiting had ik me niet kunnen wensen", aldus Shirley. Tweede werd EK-ganger Collette Bruin met Secrect Benny en Levi Driessen mocht met Qualitat des Bourdons, de Europees Kampioen van 2014 onder de Franse ruiter Victor Levecque, het brons ophalen.

 

Uitslag L pony's

  1. Anne-Wil Renkers – Naomi - 48,50

  2. Dhidey Hulshof - Don Passoa - 50,50

  3. Elise Otto – Orchid’s Megan .- 51,75


 

Uitslag M pony's

  1. Kirsten Weijman - Woudenbergs Ceryl - 48,25

  2. Noor Kuilboer - Lord Hercules - 52,15

  3. Noah van Tilburg - Quin de L'Equille - 57,00


 

Uitslag Z pony's

  1. Shirley Scholten - Mr. Djago - 44,30

  2. Colette Bruin - Secret Benny - 50,10

  3. Levi Driessen - Qualitat des Bourdons - 51,50


 

 

Uitslag Equipe kampioenschap

  1. Gijs Snijders - Kyra's Promising Risky Dream


Veerle Driessen - Candy

Dhidey Hulshof - Don Passoa

Djenne de Houck - Orchid's Bluf

  1. Loïs Laros - Sunshine of Toys


Elize Otto - Orhids Megan

Celeste van der Poel - Urban

Chanel Glas - Zoran

  1. Colette Bruin - Secret Benny


Nina de Haas - Matcho

Djolinda Aarsen - Xam

Levi Driessen - Qualitat des Bourdons