Remco Been en Euline knallen het jaar uit met overwinning Waaij Stud ‘Masters’

Remco Been en Euline knallen het jaar uit met overwinning Waaij Stud ‘Masters’
In de aanwezigheid van een paar honderd bezoekers hebben wij afgelopen vrijdagavond de vernieuwde rijhal van Waaij Stud feestelijk mogen openen. Topruiter Remco Been pakte met Euline de overwinning in de spectaculaire showrubriek de Waaij Stud ‘Masters’. In de barrage knalden de fantastische deelnemers over een parcours van ruim 1,65m met de voormalige Puissance-muur van Jumping Amsterdam op een hoogte van 1,95m als laatste hindernis.

Vanaf 19.00 uur ’s avonds stroomde het publiek binnen afgelopen vrijdagavond en op het hoogtepunt waren er rond de vierhonderd bezoekers aanwezig voor de opening. Na een kleine hengstenshow met enkele veelbelovende hengsten uit de regio begon rond 20.15 uur de Waaij Stud ‘Masters’.
De rubriek begon met een inloopronde over 1,35m, waarin elf van de dertien deelnemers foutloos bleven. Wanneer de ruiters één fout kregen in het zes hindernissen tellende parcours, kregen ze éénmaal de mogelijkheid om de joker te springen. Als ze deze delicate steilsprong van 1,60m-hoogte foutloos sprongen, bleven ze in de race. Na de inloopronde mochten de ruiters steeds één hindernis verhogen, en zo stond na de tweede ronde al een reëel 1,50m- / 1,55m-parcours te springen en stond de afsluitende muur al op 1,75m.

Gerd-Jan Horsmans van Stal Schep was in ronde drie de eerste die zich plaatste voor de barrage. Zijn Diabeau (Vaillant x Conway) toonde ongelofelijk veel vermogen en sprong met gemak over de hoge hindernissen. Ook de jonge toptalenten Hessel Hoekstra en Max van de Poll plaatsten zich met respectievelijk Qstar (Quasimodo Z x Damocles) en Charlotte (Indoctro x Cash) voor de barrage. Bart van der Maat, die ruim vier uur moest reizen van de stal van Rolf-Göran Bengtsson voor de Waaij Stud ‘Masters’, startte met Butterfly (Pauldarys Romeo x Carousel) – een paard dat hij mocht lenen van Stal Wiefferink. In de derde ronde viel voor Van der Maat jammerlijk het doek.

De achttienjarige Lars Kuster met Kantunaro (Kannan x Centauer Z) en de topamazone in de dop Megan Laseur met Quisas Diamant (Diamant de Semilly x Watzmann) beschikten allebei over paarden met onbegrensd vermogen en plaatsten zich overtuigend voor de barrage. De Mexicaan Ernesto Canseco en de Brit James Billington zorgden voor de internationale deelname en vertegenwoordigden de VDL Stud uit Bears, Friesland. Canseco streed uitmuntend mee met Emotion VDL (Arezzo VDL x Contender), maar kreeg jammerlijk een fout in de voorlaatste ronde. James Billington en zijn nieuwe troef Comfortuna VDL (Berlin x Nimmerdor) kregen in de voorlaatste ronde eveneens een fout en Billington besloot de inmiddels tot 1,95m verhoogde muur niet te springen.

Remco Been was de aanstichter van de imposant hoge afsluitende muur. De stalruiter van Stal Wiefferink zag dat de muur al ruim op 1,80m stond, maar besloot er toch nog een blok bij op te doen. Zijn zevenjarige merrie Euline (Vingino x Utrillo van de Heffinck) sprong overtuigend over de muur en daarmee was het beslist: om de Waaij Stud ‘Masters’ te kunnen winnen, moest je over 1,95m kunnen springen. Dennis van den Brink maakte dit met Diabolo (Clinton x Chin Chin) direct waar en sprong zich naar een plaats in de barrage. Zoï Snels startte de ervaren hengst Eldorado van de Zeshoek TN (Clinton x Toulon), die beroemd is om zijn eindeloze vermogen. Snels en Eldorado gingen zonder problemen over het inmiddels 1,65m-metende parcours en de torenhoge muur.

In de barrage beet Gerd-Jan Horsmans het spits af met Diabeau, maar kreeg hij jammerlijk een fout in de dubbelsprong. De muur sprong Diabeau zonder enige moeite en in een tijd van 40,01 seconden eindigde Horsmans op vier strafpunten. De snelste tijd kwam van de hand van de pas zestienjarige Max van de Poll met de topmerrie Charlotte (Indoctro x Cash). Onder het oog van fokkers Erik en Josje Sleutels sprong de negenjarige merrie overtuigend over de hoge hindernissen en talent Max zette een ongelofelijk scherpe tijd van 38,81 seconden neer. Helaas was de uitsprong van de dubbelsprong naar het zand gevallen en stond de teller op vier strafpunten.

De ijzersterk rijdende Lars Kuster hield het hoofd koel in de barrage en besloot om met zijn fenomenaal springende Kantunaro voor safe te gaan in de barrage. Hij hield de nul en finishte in 53,61 seconden. Dennis van den Brink en Megan Laseur kregen in de barrage allebei een fout en besloten daarom hun paarden te sparen en groetten af.
Alleen Remco Been en Zoï Snels hadden nog kans op de overwinning. Remco Been reed een uitgekiende barrage met Euline, waarin hij precies genoeg risico nam maar toch de balken in de lepels hield. Been bleef foutloos in 45,24 seconden en verzekerde zich zo van de overwinning. Als laatste starter kreeg Zoï Snels jammerlijk een vroege fout in de barrage. Snels bleef ervoor gaan met Eldorado, maar tikte nog een blok uit de 1,95m metende muur en eindigde op acht strafpunten – goed voor de vijfde plaats.

Het hele team van Waaij Stud heeft genoten van de opening en de prachtige sport. Hierbij willen we alle aanwezigen bedanken voor de gezellige en fanatiek sfeer de hele avond! Iedereen die meegewerkt heeft aan de rijhal, ontvangstruimte en de opening zelf willen we ook van harte bedanken. In het bijzonder ook veel dank voor de ruiters die een plaatsje in hun drukke agenda’s hebben gemaakt voor de Waaij Stud ‘Masters’ en er echt van begin tot eind voor gestreden hebben. En uiteraard veel dank naar onze sponsors: Bouwbedrijf Wim Top, Anemone Horse Trucks, Dennis Koekkoek Schilderwerken, Brinco Stallenbouw, Van der Waaij Makelaars, Hofma & Van Gelder Dierenkliniek voor Paarden en de Vrienden van Waaij Stud!