Minderoud en van Silfhout beste Nederlanders op de ranglijst

De volledige top zes van de nieuwe FEI dressuur lijst blijft de volledige top zes als de maand voordien. Isabell Werth blijft aan de leiding van de ranglijst met Weihegold (v. Don Schufro). De 47-jarige Duitse amazone staat met maar liefst twee paarden in de top tien. Samen met Emilio (v. Ehrenpreis) bezet ze eveneens de achtste plek.

Het podium kleurt volledig Duits. Werth wordt in de top drie vergezeld door haar landgenoten Kristina Bröhring-Sprehe (Desperados FRH) en Dorothee Schneider (Showtime FRH) op een tweede en derde plek. De top vijf wordt verder vervolledigd door Laura Graves en Carl Hester.

Werth dankt haar eerste plaats met de Don Schufro-merrie aan de elf overwinningen in zestien starts van het afgelopen jaar. De eerste plus-negentig-score van het duo in de WB-kür in Lyon afgelopen oktober zorgde ervoor dat Bröring-Sprehe haar leidende positie, die ze sinds januari 2016 had, kwijtraakte.

Hans Peter Minderhoud (Glock's Flirt) en Diederik van Silfhout (Arlando N.O.P.) zijn de beste Nederlandse combinaties in de ranking. Minderhoud ruilt zijn twaalfde stek in voor de elfde plaats. Van Silfhout volgt op de twaalfde plaats.