Bewogen eerste omloop bij derde deel NK Senioren

Bewogen eerste omloop bij derde deel NK Senioren
Het veld bij de Senioren op het NK in Mierlo is na de eerste omloop van de derde mache flink op de schop gegaan. Slechts twee combinaties wisten foutlous te blijven, Leopold van Asten en Vincent Voorn. En nemen dan ook de kop van het klassement over van Frank Schuttert die ongelukkig ten val kwam.

In het pittige parcours van Henk Linders werden vele fouten gemaakt. Vooral in de lijn naar de muur van nummer vier (de triple bar) naar de muur sneuvelden veel titel kandidaten. Zo werd ook  klassementsleider Frank Schuttert daar uitgeschakeld na een val met Winchester op de triple bar. Jeroen Dubbeldam was in zijn rit met Zenith op weg naar een super foutloze ronde, maar zag in de drie sprong die opgesteld stond langs de VIP lounge een balk naar beneden komen. Hierdoor zakt de Wereldkampioen van de tweede naar de zesde plaats.

Michael Greve en Maikel van der Vleuten doen vandaag goede zaken. Beide heren zetten een foutloze rit neer, met één tijdfout, en stijgen daardoor naar de top van het klassement. Greve en Whitney BB staan nu op bronzen positie met 3.28 punten, terwijl Van der Vleuten van de tiende naar vijfde stijgt met VDL Groep Verdi.

Kijk hier voor de voorlopige tussenstand.

IMG_5874 IMG_5965 IMG_6139IMG_6143