Simon Delestre: “België lijkt me goed te liggen"

Simon Delestre:  “België lijkt me goed te liggen"
Simon Delestre won de tweede manche van de Global Champions Tour. Na twee manches staat Bassem Hassan Mohammed aan de leiding.
Op de traditionele persconferentie kwam de top drie, de president van de show en de nieuwe leider aan het woord.

FRB_3353BEric Thoelen, president van Jumping Antwerpen: “De verhuis naar deze nieuwe locatie bleek een geslaagde zet te zijn. We hebben voor het tweede jaar op een rij bewezen dat Antwerpen zijn plaats verdiend op de kalender van de Global Champions Tour. We hadden het weer ook al mee, iets wat we in België niet gewoon zijn rond deze tijd van het jaar.”

Bassem Hassan Mohammed, leider in het klassement na twee manches: “Het is nog maar mijn tweede jaar dat ik deelneem aan de Global Champions Tour competitie. Of ik de eerste ruiter uit Qatar kan zijn die de GCT op zijn naam kan schrijven, dat zullen we op het einde van de competitie wel zien.”

FRB_3361BSimon Delestre, winnaar van de Grand Prix: “België en vooral Antwerpen lijkt me goed te liggen. Ik won hier wat verder in Mechelen vorig jaar de wereldbeker en twee jaar geleden ook al de 4 sterren Grote Prijs van Antwerpen.

Hans Dieter Dreher, nummer twee van de Grand Prix: “Toen ik door de finish kwam wist ik dat mijn tijd niet snel genoeg zou zijn. Met Simon die nog moest komen wist ik dan ook dat het niet evident zou worden. Embassy is echt weer sterk aan het springen. Begin dit jaar kreeg hij enkele maanden rust, maar sinds Miami twee weken geleden staat hij er weer volledig.”

Edwina Tops Alexander, nummer drie van de Grand Prix: “Lintea Tequila zit echt in de vorm van haar leven, zij is misschien wel één van de beste paarden die ik ooit heb gereden.”

FRA_1182BFRA_1186B