Andreas Kreuzer pakt Duitse titel in Balve

Andreas Kreuzer pakt Duitse titel in Balve
Terwijl een groot deel dan de Duitse wereldtop in het buitenland de prijzen bij verschillende shows wegsprongen stond in Balve de eigen landstitel op het spel.  Net als de voorbije jaren verkiezen zien we daarom niet de Duitse top aan het werk op de Duitse kampioenschappen. Vorig jaar was het Denis Nielsen die won, echter kon hij zijn titel niet succesvol verdedigen en eindigde op een magere vijftiende plaats.

De nieuwe Duitse kampioen gaat bij de naam Andreas Kreuzer. De 25-jarige voormalig stalruiter van Paul Schockemöhle sprong het kampioenschap met de nog relatief jonge Calvilot (v. Calvaro Z), waarmee hij de voorbije weken in de Global Champions Tour Grand Prix van Madrid en Hamburg nog mooie resultaten neerzette. Na vijf zware parcoursen zijn het uiteindelijk  Christian Hess, Philipp Wieshaupt en Kruzer die op vier strafpunten komen te staan en gaan strijden in een barrage.

Als laatste starter is het dan Kreuzer die met zijn negenjarige Calvaro Z ruin in 40.33 seconden de snelste is van de drie. De zilveren medaille ging naar Christian Hess die met Bastian 86 (v. Utopie) in 42.26 seconden over de finish komt. Philipp Wieshaupt en L.B. Convall (v. Colman) hadden zicht op de tweede plaats met een rit in 40.54, maar incasseerden een springfout en namen uiteindelijk bronzen medaille in ontvangst.

"Ik weet dat als ik geen fouten maak, mijn paard dat ook niet doet. Dat bleek ook hier in de barrage”, aldus een dolblije Andreas Kreuzer.

Kijk hier voor alle resultaten.

Andreas Kreuzer-Calvilot-Balve 2016