Morssinkhof, Ter Harmsel en Leemans scoren op Belgische bodem

Morssinkhof, Ter Harmsel en Leemans scoren op Belgische bodem

In Lier staan vandaag de verschillende Grand Prix voor de jeugd op het programma. De eerste die aan de beurt waren, waren de Children en de Belgen waren meteen erg goed vertegenwoordigd. Maar liefst alle barragekandidaten droegen de Belgische nationaliteit. 

De winst ging uiteindelijk naar Estee Bomere. Zij was de laatste die in de Grand Prix van start moest en reed met History van't Ameldonk Z alle concurrentie naar huis. Ze slaagde erin om de tijd van de toenmalige leider met maar liefst zes seconden scherper te stellen. Oscar van den Berghe en Gucci (v. Chellthago Z) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij konden een foutloze ronde springen in 42,45 seconden. Pieter Jan Anthonissen en Kira-K.A (v. Nabab de Reve) eindigden op de derde plaats na een foutloze ronde in 44,52 seconden. 

Voor Yari van den Branden (Gerard) en Brent de Schrijver (Liv Good vd Kattevennen Z) was er respectievelijk een vierde en een vijfde plaats.

1M10 Children

Eerder vandaag werd er ook al een 1m10 rubriek voor Children gesprongen. Hier reed Estee Bomere naar de winst. In het zadel van Helios van't Hemelszoet (v. Catwalk van de Helle) was ze de snelste in deze rubriek waarin er rechtstreeks op tijd gesprongen werd. River Morssinkhof volgde op de tweede plaats. Zij sprong een foutloze ronde in het zadel van Bayamo (v. Balou du Rouet) en klokte af in 63,67 seconden. Estelle van Tricht maakte de top drie compleet. Zij reed Christmass 2 (v. Calido I) foutloos rond in 64,62 seconden. 

Lars Verschueren (Sublime van de Lindehoeve Z) en Louis Lambrecht (Touchant van T el L Z) vervolledigden de top vijf.

1m10 pony's

In het 1m10 voor pony's kwam de beste Nederlandse prestatie van Quinten Ter Harmsel. Hij reed Garcia (v. Fiorano) naar de derde plaats. Siebe Leemans en Noriego vd Riloo (v. For Pleasure) volgden op de vierde plaats. 

Klik hier voor alle resultaten