Hengstenspotlight: Chacwood PS, goedgekeurd door Niels Bruynseels!

Hengstenspotlight: Chacwood PS, goedgekeurd door Niels Bruynseels!


Nog steeds geen keuze kunnen maken over de ideale hengst voor je merrie? Geen nood! Ook vandaag zetten we weer een nieuwe hengst in de spotlight. Vandaag stellen we graag de 4-jarige Chacwood PS (v. Exellero 2) aan jullie voor. Vier jaar te jong? Niet als je zijn pedigree en kwaliteiten bekijkt!


Eén blik op de schitterende bruine Chacwood en je bent verkocht. Zelfs op zijn vierde toon hij al een erg atletische bouw met lange benen en veel bloed. “Ook op de sprong toont hij nu al wat hij in huis heeft”, vertelt het team van Van de Heffinck. “Hij springt met enorm veel vermogen en een schitterende techniek. Tijdens de eerste manche van de hengstencompetitie sprong hij in het oog van menig fokker en dat zal tijdens de rest van het seizoen niet anders zijn”, klinkt het.

Zijn vader is Exelero 2 (v. Chacco-Blue) die met de Duitse amazone Nicola Pohl op het hoogste niveau springt. Exelero 2 is zelf een zoon van de momenteel erg gegeerde hengst Chacco-Blue, die zelf het beste van zichzelf aan zijn nakomelingen heeft doorgegeven. Zijn voormalige ruiter Alois Pollmann-Schweckhorst vertelde ooit over hem: “Het mooie aan Chacco-Blue was zijn vechtlust. Ik heb zelden een paard gereden dat zo een enorme winnaarsmentaliteit had als Chacco. Ook als het in het parcours even wat moeilijker ging, hij bleef altijd voor je vechten. Je moest je nooit zorgen maken of je de eindmeet wel zou halen of niet. Zijn nakomelingen hebben vrijwel allemaal die instelling geërfd”, aldus de Duitser.

De eigenaar van deze hengst is de Belgische springruiter Niels Bruynseels, die recent in Doha nog de CSI5* Grand Prix op zijn naam schreef. En zeg nu zelf, als een topruiters als Niels in dit paard gelooft? Wie zijn wij dan om daaraan te twijfelen, … Meer informatie? Klik hier

Toch niet helemaal je ding? Misschien kan Cazan vh Schaeck je wel overtuigen!