Michael Pender is zijn eigen grootste concurrent in CSI5*-W 1.50m Longines Grand Prix Qualifier van Sharjah

Michael Pender is zijn eigen grootste concurrent in CSI5*-W 1.50m Longines Grand Prix Qualifier van Sharjah

Michael Pender heeft niet alleen de eerste plaats veroverd in de CSI5*-W 1.50m Longines Grand Prix Kwalificatie, maar heeft zichzelf ook op de tweede plaats gezet in deze spannende klasse.

De Ier kwam als eerste op de proppen met HHS Calais in het midden van de startvolgorde. Met de 13-jarige zoon van Cavalier Royale zette Pender zichzelf bovenaan de resultaten met een bliksemsnelle tijd van 68,25 seconden. Toen hij een tweede keer de arena betrad, dit keer aan boord van Chacco Bay (Chaccato) en als laatste aan de beurt, was alleen hij in staat om dichtbij deze snelle tijd te komen. Maar niet snel genoeg, want hij eindigde als tweede op Chacco Bay (Chaccato) met 69,79 seconden op de klok. Alisa Danilova (UKR) haar tijd met Cossinelle (Cascadello), die 70,79 seconden bedroeg, bracht haar op de derde plaats.

Donald Whitaker (GBR) bleef foutloos in combinatie met Millfield Colette (Cornet Obolensky) en eindigde als vierde, gevolgd door de Duitse Sophie Hinners en Helwell du Chabus (Elvis ter Putte).

Volledige resultaten