Meyer-Zimmermann’s CSI Hof Waterkant: iets teruggeven aan de sport in moeilijke tijden

Meyer-Zimmermann’s CSI Hof Waterkant: iets teruggeven aan de sport in moeilijke tijden

Wanneer Aken Grand Prix-winnares Janne-Friederike Meyer-Zimmermann en haar echtgenoot Christoph Zimmermann in de eerste week van juli de deuren van hun terrein openen voor CSI Hof Waterkant, is dat in de overtuiging dat dit moeilijke afgelopen jaar iets positiefs kan brengen voor de toekomst.

In moeilijke tijden, waarin veel organisatoren zich genoodzaakt zagen hun evenementen te annuleren, besloten Janne en Christoph een sprong in het diepe te wagen en een gloednieuw CSI3* concours te lanceren op hun terrein in Waldenau, net buiten Hamburg, Duitsland. “De Holsteinse regio was vroeger het moederland van de springsport; er is zoveel geschiedenis en traditie in dit gebied als het gaat om fokkerij en sport. We willen al heel lang iets teruggeven aan de sport en aan de fokkers, ruiters en supporters die hier gevestigd zijn”, vertelt Christoph Zimmermann.

Mét publiek

“Toen de Deutsches Spring- und Dressur Derby in Hamburg – ons favoriete concours, op slechts vijftien minuten van onze stal – werd uitgesteld naar eind augustus, heeft dat ons er echt toe aangezet om iets met onze ideeën te doen”, gaat Zimmermann verder. “Door de situatie met Covid- 19 was het moeilijk om te weten of we uiteindelijk wel of niet CSI Hof Waterkant zouden mogen organiseren. We hebben echter veel steun gehad van de politiek en de burgemeester van onze stad en nu begint het er eindelijk beter uit te zien. Zoals het er nu naar uitziet kunnen we ook standhouders en toeschouwers op het evenement verwelkomen.”

Ook voor ruiters buiten top 100

“In de loop der jaren zijn we naar veel mooie concoursen geweest die door Janne's collega's werden georganiseerd en daarom dachten we dat dit het moment was voor ons om de rol van gastheer op ons te nemen,” vervolgt Christoph. “Het is een heel zwaar jaar geweest voor de ruiters. Het systeem heeft gewerkt voor de mensen aan de top van het klassement; maar het is erg moeilijk geweest voor de ruiter die lager op de wereldranglijst staan. Er zijn zoveel goede ruiter buiten de top honderd, maar het afgelopen jaar zijn er niet genoeg kansen voor hen geweest. Wij willen die kans bieden, met een ander en persoonlijk evenement dat in ondernemerssfeer is gemaakt.”

“We hebben niet het grootste budget, maar we zijn erin geslaagd om hier in de buurt supporters te vinden die het mogelijk maken dat we goed prijzengeld hebben en daar zijn we heel dankbaar voor”, zegt Christoph.

Kwalificatie voor EK & WK

“Voor Janne en mij is het belangrijk geweest om een evenement neer te zetten dat gemaakt is voor de paarden en de ruiters. Wat de sport betreft wilden we kwalificaties voor de Grand Prix vermijden - ik heb er echt een hekel aan als je naar een twee- of driesterren concours gaat en geen goed plan kunt maken voor je paarden omdat alles afhangt van het feit of je je al dan niet kwalificeert,” vindt Christoph.

“Op CSI Hof Waterkant zullen we het aantal inschrijvingen beperken en kan iedereen de CSI3* Grand Prix, de U25 Grand Prix en de Young Horse Finals rijden. Het is ook een grote kans voor degenen die zich nog moeten kwalificeren voor de Europese Kampioenschappen 2021 in Riesenbeck of voor de Wereldkampioenschappen 2022 in Herning, want de CSI3* Grand Prix telt mee als kwalificatie voor die twee grote evenementen.”

Geïnspireerd door de natuur

“Na dit afgelopen jaar denk ik dat we allemaal de sfeer van een echt concours missen en dat is wat we hier willen proberen te creëren,” vervolgt Christoph. “We hopen de mensen weer bij elkaar te kunnen brengen; hoogstaand, biologisch eten en een drankje te serveren, evenals goede muziek. We zijn van plan om een food-court met food-trucks te hebben, en we zullen ook de beroemde Hamburgse chef-kok Cornelia Poletto hier laten koken. Onze boerderij ligt net buiten de stad Hamburg, naast een bos, dus alles wat we doen voor het evenement zal geïnspireerd zijn door de natuur.”

Chacco Blue uit moeder Tobago Z in veulenveiling

“Op zaterdagavond houden we een veulenveiling - een poging van onze kant om de sport te koppelen aan de fokkerij in onze omgeving”, zegt Christoph. “Voor Janne en mij is het heel belangrijk om de fokkers in de regio Holstein, Hannover en Oldenburg erbij te betrekken - aangezien we hier een sterk netwerk hebben. De veiling is ook een mooie gelegenheid om een aantal nakomelingen van onze hengsten Chinchero en Quim te presenteren, maar we hebben ook iets heel bijzonders achter de hand zoals een veulen van Chacco Blue uit de moeder van Tobago Z.”

Inschrijvingen open

“Op dit moment zijn we heel hard aan het werk om het allemaal voor elkaar te krijgen. Gelukkig hebben we een geweldig team om ons te helpen en we kijken uit naar juli!” sluit Christoph af. CSI Hof Waterkant vindt plaats van donderdag 1 tot zondag 4 juli 2021. De inschrijvingen voor CSI Hof Waterkant zijn inmiddels in volle gang – schrijf je snel in om deel te nemen aan dit unieke CSI3* concours!