Veerle van Hof de beste in beide observatiewedstrijden Ermelo

Veerle van Hof de beste in beide observatiewedstrijden Ermelo

Twintig ponycombinaties kwamen op het NK Dressuur aan start in twee proeven. De wedstrijden waren voor bondscoach Imke Schellekens-Bartels observaties voor het Europees Kampioenschap deze zomer in Polen. Veerle van Hof is in vorm. Na internationale overwinningen, de afgelopen weken, won de Limburgse in Ermelo beide proeven met haar pony Equine Park Xander.

Veerle van Hof liet in Ermelo zien dat ze op dit moment in goede vorm verkeert. Voor het oog van de bondscoach won ze beide proeven, die als observatie tellen voor het komende EK. Met Equine Park Xander behaalde Veerle op zaterdag een mooie score van 71.095 procent. Zondagmiddag kwam daar nog bijna vijf procent bij en was de totaalscore 75.631%.

Op zaterdag eindigde Jill Kemps met Next Black Magic als tweede. Op de derde plaats eindigde Ilse de Wilde met Falco.
Zondag was het Maddie Dijkshoorn met Boogie de l’Aube die als tweede eindigde achter Veerle. Jill Kemps werd derde met Next Black Magic.

Er is geen NK Dressuur voor ponycombinaties, zoals dat er is voor Children, Junioren en Young Riders. De Hippiade pony’s is het evenement waar de titels in de Z2 dressuur worden verdeeld.

Klik hier voor alle uitslagen van het NK Dressuur


bron: KNHS