Mel Thijssen schrijft hoofdnummer van de dag in Valkenswaard op haar naam

Mel Thijssen schrijft hoofdnummer van de dag in Valkenswaard op haar naam

In de afsluitende hoofdrubriek van de dag in Valkenswaard, een CSI4* over een hoogte van 1.50m, reed Mel Thijssen zonet voor eigen publiek naar de overwinning. Op de 12-jarige KWPN merrie Florida Balia Nl (Bustique) dook ze als enige foutloos onder de 62 seconden, wat haar het goud opleverde.

Na Mel Thijssen plaatste Abdel Saïd zich in het zadel van de eveneens KWPN gefokte Goldenstar (Bacardi VDL) als tweede, voor de Fransman Philippe Leoni en Miss Marie van't Winnenhof (Edjaz van T Merelsnest).

Net buiten het podium sprong de Wilm Vermeir met DM Jacqmotte (Toulon) naar een vierde plaats, gevolgd door de Japanner Mike Kawai op Saxo de la Cour (Tlaloc M).

Ook Gerben Morsink reed in de prijzen in deze hoogste proef. Op de rug van Carina Z (Carthino Z) plaatste hij zich nog net als twaalfde. 

Uitslag CSI4* 1.50m

Sanne Thijssen beste Nederlandse in voorgaande CSI2* 1.35m

In de eerdere 2* 1.35m proef kregen we een internationaal gediversifieerd podium, helaas zonder Nederlanders. De beste Nederlandse prestatie werd hier neergezet door Sanne Thijssen die op de rug van de vosse KWPN merrie Huppeldepup (Tyson) naar een tiende plaats sprong.

Uitslag CSI2* 1.35m