Mel Thijssen mist zege op een haar na hoofdrubriek Gijón

Mel Thijssen mist zege op een haar na hoofdrubriek Gijón

Van de twaalf ruiters in de allesbeslissende ronde greep Mel Thijssen nipt naast de overwinning van de CSI4* 1.55m Longines Ranking rubriek. De 22-jarige amazone had zes honderdsten verschil met de winnaar. 

Een derde van de eerste ronde mocht nog een tweede keer aan de bak komen in de zogeheten winnende ronde. Mel Thijssen zagen we aan de start met Florida Balia NL. De dertienjarig KWPN merrie van Bustique bleef zowel in de eerste als tweede ronde foutloos. In combinatie met hun tijd van 47,99s werden ze nipt tweede want de winnende tijd stond op 47,93s. Die werd gereden door Derini Demirsoy. De Turk had de KWPN ruin Elzas (v. Diamant de Semilly) onder het zadel. De top drie werd besloten door de Spanjaard Mariano Martinez Bastida met Quark de Preuilly Z (v. Quaprice Boimargot). 

In de top tien kwamen nog heel wat Nederlandse paarden de kop opsteken. Zo zagen we d KWPN ruin Insigne S (v. Douhlas) op vijf onder Alvaro González De Zarate Fernandez. Op zes volgde de KWPN merrie Feyah (v. Verdi TN). Nog een KWPN ruin kwam op acht en dat was Ibiza (v. Inshallah de Muze) onder de Ierse Jenny Rankin.

Resultaten