McLain Ward wint CSIO5* 1.60m Grote Prijs met voormalig talent Jur Vrieling!

McLain Ward wint CSIO5* 1.60m Grote Prijs met voormalig talent Jur Vrieling!

Slechts twee combinaties wisten zich te kwalificeren voor de 1.60m CSIO5* Grote Prijs van San Juan Capistrano. Met net geen seconde verschil won uiteindelijk McLain Ward in het zadel van de 13-jarige BWP-hengst, Kasper van het Hellehof.

Het parcours stond loodzwaar gebouwd met enkele uitdagende lijnen. Uiteindelijk wisten slechts twee combinaties aan de start te komen van de barrage. McLain Ward sprong naar de winst in het zadel van Jur Vrieling zijn voormalige troef, Kasper van het Hellehof (Emerald van 't Ruytershof).

Op het podium volgde Jose Antonio Chedraui Eguia met de 11-jarige KWPN-merrie, H-Lucky Retto (Bernini). De merrie werd internationaal opgeleid door Nathalie van der Mei. Het paar wist eveneens de herkansing foutloos af te werken.

Met één springfout in de basis, vervolledigde Cassio Rivetti de top drie. De Braziliaan bleef met de 10-jarige Nadale van Dorperheide (Zilverstar T) voor op Conor Swal en zijn vertrouwde Count Me In (Count Grannus). De Ier, die eerder deze week al de CSI2* openingsrubriek won, werd opgevolgd door het winnend duo van de dag voordien, Lillie Keenan en haar 12-jarige Agana van het Gerendal Z (Aganix du Seigneur).

Volledige uitslag


F. © McCool Photography