McLain Ward roept Amerikanen op tot eenheid

McLain Ward roept Amerikanen op tot eenheid

Meestal houden ruiters zich op de achtergrond als het gaat over politieke statements, maar gezien de gebeurtenissen van de afgelopen dagen in Amerika, besloot McLain Ward daar verandering in te brengen. In een post op Facebook laat hij zich kritisch uit over de huidige politieke situatie in de VS: "Ik voel mij echt bedroefd over de huidige staat van onze natie", gaat hij van start. 

Hij schrijft onder andere: "Als volk hebben we onze opvattingen over elkaar gebaseerd op extreme ideeën. De politieke en persoonlijke kloof is niet alleen verdiept, die kloof is verslechterd tot een toestand die werkelijk ontmoedigend is. De haat, het gebrek aan medeleven en empathie voor elkaar en de totale minachting voor onze medeburgers en de idealen van onze natie, het is een schande", 

Hij doelt duidelijk op de bestorming van het Capitool door Trump-aanhangers maar hij kiest niet echt partij: "Ik zou zeggen dat onze beide politieke partijen niet langer velen van ons vertegenwoordigen", aldus de topruiter.