Maikel van der Vleuten zeker van ticket voor Las Vegas

Maikel van der Vleuten zeker van ticket voor Las Vegas

Met nog één Wereldbeker manche te gaan, eind deze maand in Goteborg, zijn de kaarten zo goed als geschud in het Wereldbeker klassement. Afgelopen weekend won Steve Guerdat zijn tweede Wereldbeker kwalificatie en blijft zo op kop van het klassement. 

De huidige nummer één won eerder ook al de kwalificatie in Basel. België's Pieter Devos blikt terug op een fantastisch seizoen. Devos won de Wereldbeker in Stuttgart en sprong maar liefst driemaal op het podium. Ook in Bordeaux kwalificeerde hij zich en volgt zo op de tweede plaats in het klassement. De top drie van het klassement wordt afgewerkt door Marcus Ehning.

Maikel Van der Vleuten scoorde dan wel in de Grote Prijs maar verzamelde geen Wereldbeker punten. De Nederlander won eerder wel al  in La Coruna en haalde belangrijke punten op in Leipzig, Amsterdam en Madrid. Voorlopig goed voor de achtste plaats, wat hem met zekerheid een ticket voor Las Vegas oplevert. 

Marc Houtzager won op eigen terrein en staat momenteel op de elfde plaats. Gotenburg zal beslissend zijn maar de finale in de Amerikaanse gokstad lonkt alvast voor Houtzager.

Ranking