Koos de Ronde: ‘Zilver was het hoogst haalbare’

Koos de Ronde: ‘Zilver was het hoogst haalbare’

In een zinderende wedstrijd won Koos de Ronde (Zwartewaal) vanmiddag zilver in de Wereldbekerfinale voor vierspannen in Bordeaux. De regerend Nederlands Kampioen was desondanks heel tevreden met zijn tweede plaats: ”Ik ben super happy..."

"Van tevoren wist ik dat de tweede plaats het hoogst haalbare was. Het is jammer dat ik in de Drive off een balletje had, maar de wedstrijd bleef wel mooi tot het einde,” vertelt De Ronde, die dit weekend een familieweekend beleefde in Bordeaux.

Voor IJsbrand Chardon kwam zijn kwalificatie voor de Drive off iets onverwacht nadat hij in de eerste omloop drie balletjes moest incasseren: “Ik heb het hele seizoen met hetzelfde span gereden en in Maastricht (2e) en in Boedapest (1e) resulteerde dit in hoge klasseringen, maar tijdens de afgelopen wedstrijden kwam het er niet uit, terwijl ik wist dat het er wel in zat. Ik had ook geen reden om te wisselen. In de Drive Off wist ik dat ik niets te verliezen had en ik wilde laten zien dat het een goed span is en dat is gelukt.”

bron: KNHS