Maikel van der Vleuten en Beauville Z N.O.P. schitteren in LGCT Grand Prix van Mexico

Maikel van der Vleuten en Beauville Z N.O.P. schitteren in LGCT Grand Prix van Mexico

De 1.60m Longines Global Champions Tour Grand Prix in Mexico leverde topsport. Negen combinaties kwalificeerden zich voor de barrage van deze Grote Prijs. Met één Nederlander in de barrage, kleurde de winst uiteindelijk Duits. Maikel van der Vleuten strandde zo in de top zes!

Lange tijd stond de Duitse springruiter, David Will met de 11-jarige BWP-ruin, My Prins van Dorperheide (Zilverstar T) op kop van de ranking. De Duister en de ruin uit de fokkerij van de familie Philippaerts klokten foutloos af in 43,16 seconden. Als laatste aan de start volgde de Zweedse amazone, Malin Baryard-Johnsson met de 15-jarige BWP-merrie H&M Indiana (Kashmir van Schuttershof) op de tweede plaats.

Op ongeveer één seconde verschil strandde de Amerikaanse amazone Laura Kraut uiteindelijk op de derde plaats. Kraut vervolledigde het podium met de 13-jarige Baloutinue (Balou du Rouet). België's Pieter Devos strandde uiteindelijk op de vierde plaats.

Devos was de traagst foutloze met zijn 16-jarige SF-merrie, Toupie de la Roque (Kannan). De snelste vierpunter, Michael Pender werkte de top vijf af met onder het zadel de 11-jarige HHS Fast Forward (Fortunus).

Net buiten deze top vijf loodste Maikel van der Vleuten de 13-jarige Zangersheide-ruin, Beauville N.O.P. (Bustique) naar de zesde plek. De Nederlandse springruiter zet zo zijn sterke prestaties verder na Miami.

Volledige uitslag