Roel van Swetselaar schittert tijdens NK jachtrijden

Roel van Swetselaar schittert tijdens NK jachtrijden

Op zaterdag 22 april werd het NK Jachtpaarden 2023 georganiseerd op Landgoed De Valouwe in Ede. Dit was de 37e editie van het kampioenschap, waarmee het slipjachtseizoen jaarlijks wordt afgesloten.

Leden van de Midland Hunt, Veluwe Hunt, Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging en Jachtverenging Soestdijk brachten hun paarden uit voor de titel Nederlands kampioen (Mastersklasse) en Nationaal kampioen (Membersklasse).


’s Ochtends werden de paarden in de voorkeuring beoordeeld op exterieur, gangen en verzorging. Na de eerste tussenstand werd om 12:00u gestart met de terreinproef (cross country). Een mooie cross, gebouwd door parcoursbouwer en voorzitter van het NK Jachtpaarden Dirk Stuip, in samenwerking met het team van Landgoed De Valouwe. In de terreinproef met een lengte van ca. 2,5 kilometer werden de paarden en ruiters getest op diverse onderdelen die zij in de slipjacht tegen kunnen komen. Natuurlijke hindernissen, het openen en sluiten van een hek, waterpartijen en sloten springen. Na de terreinproef werden de beste zes paarden uit de Mastersklasse gereden door twee buitenlandse juryleden; Maria McNamara uit Ierland en Irmgard Sievers uit Duitsland.
Hierna volgde de definitieve klassering.  

Nederlands kampioen: Ice, gereden door Roel van Swetselaar

Nationaal kampioen: Charles, gereden door Doreen de Jonge  

Beste terreinproef: King, gereden door Lonneke Klein Willink