Maikel en Eric Van der Vleuten in finale GCL Super Cup

Maikel en Eric Van der Vleuten in finale GCL Super Cup

In een uiterst spannende halve finale wisten Maikel en Eric van der Vleuten met hun team door te stoten naar de finale. De finale wordt zondag gereden door de zes beste teams van vandaag. 


QUICK RESULT

1. Paris Panthers

2. Madrid in Motion

3. Valkenswaard United


Het was een kunst om het 1.60m hoge parcours tot een foutloos en goed einde te brengen. De Paris Panthers kwamen er het dichtste bij. Met amper vier strafpunten komen ze als beste team uit de bus. Gregory Wathelet en MJT Nevados S (v. Calvados Z), Darragh Kenny met Romeo 88 (v. Contact van de Heffinck) en Nayel Nassar met Lucifer V (v. Lord Pezi)  gaan dus al zeker van start in de finale.

Het tweede team dat zondag terug in actie komt is Madrid in Motion. Eric en Maikel Van der Vleuten met respectievelijk Wunschkind 19 (v. Casall) en Dana Blue (v. Mr. Blue) sprongen elk één balk, Eduardo Alvarez Aznar bleef foutloos met Rokfeller de Pleville Bois Margot (v. L'Arc de Triomphe) en dat leverde hun een tweede plaats op. 

Valkenswaard United, dat het team is van Marcus Ehning, Frank Schuttert en Cian O'Conner werd derde met ook acht strafpunten. O'Conner was hier de ruiter zonder fouten met PSG Final (v. Toulon). Frank Schuttert reed een snelle ronde op Queensland E (v. Quickfire de Ferann), Marcus Ehning deed dit met Comme Il Faut (v. Cornet Obolensky). 

Ook de Shanghai Swans plaatsten zich en bleven met hun vierde plaats voor de Monaco Aces. Hier bleef Peder Fredricson met H&M Christian K (v. Namelus R) foutloos. Shane Sweetnam en Chaqui Z (v. Chacco Blue) en Daniel Deusser met Jasmien van de Bisschop (v. Larino) tikten elk één balk uit de lepels. 

Laura Kraut sprong een foutloze ronde met Confu, maar Jos Verlooy tikte met Caracas (v. Casall) een balk af. Ook Julien Epaillard en Queeletta (v. Quality) kregen een fout tegen. Met ook acht strafpunten was de Monaco Aces hun tijd goed voor de vijfde plaats. 

De laatste ploeg die zondag terug van start mag komen zijn de Cannes Stars. Ook goed voor acht strafpunten waren Jane Richard Philips met Clipper du Haut du Rou (v. Flipper D'Elle), Maurice Tebbel met Don Diarado (v. Diarado) en Abdel Saïd met Jumpy van de Hermitage (v. Toulon). 


Dat wil dus ook zeggen dat het in deze competitie helaas einde verhaal is voor de Prague Lions, de winnaars van vorig jaar: de London Knights,  Chantilly Pegasus en ook de Saint Tropez Pirates. 


De volledige uitslag vind je hier


Photocredit: Stefano Grasso/LGCT via Prague Playoffs