Longines EEF trapt deze week af in Gorla Minore

Longines EEF trapt deze week af in Gorla Minore

De Longines EEF Series is terug! Het circuit ingericht door het Europese Hippische Federatie geeft het startschot voor zijn derde, opeenvolgende jaargang in het Italiaanse Gorla Minore. Met tien Europese landen op de planning in een tijd van vijf maanden, is het weer uitkijken naar springsport van de bovenste plank!

Net als vorig jaar gaat gaat de Longines EEF na Italië nog richting Peelbergen (NED) en Ebreichsdorf (AUT), Deauville (FRA) en Warschau (POL). Er komt dit jaar wel een nieuw element bij het evenement: In Oostenrijk worden voor de zuidelijke en centrale regio's halve finales gereden, voor de noordelijke en westelijke regio's staan die gepland in Deauville. Na deze halve finales mogen de vijf beste teams in september richting Warschau, waar de finale verreden zal worden. 

"De Longines EEF Series is een Nations Cup circuit ontworpen om paarden en ruiters vooruit te helpen door regelmatige deelname aan kwaliteitsevenementen en teamcompetitie, ter vervanging van de voormalige Division 2 Nations Cups," aldus het persbericht. 

Eerste etappe in Gorla Minore

De lancering van de 2023-serie zal daarom terugkeren naar Gorla Minore voor de eerste van zeven regionale kwalificatiewedstrijden, van 26 tot en met 30 april. De landenwedstrijd wordt gehouden op vrijdag 28 en Frankrijk presenteert een team van vier ruiters onder de 21 jaar. Elf landen strijden om de eerste plaats: België, Bulgarije, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Italië, Portugal, Roemenië, Turkije, Oekraïne en Zwitserland. Egypte doet mee met individuele ruiters. 

Emanuele Fiorelli, voorzitter en directeur van deze Italiaanse manche, is klaar om de ruiters en hun paarden te ontvangen: "Dit is een nieuw en zeer belangrijk evenement voor het internationale wedstrijdseizoen 2023 van de Equieffe, na de vele CSI's en het CSIO Youth, dat hier twee weken geleden nog werd gehouden, maar ook met het oog op het Europees kampioenschap voor de jeugd dat eraan komt."



Bron: Euro Equestrian
Foto©: EEF Jumping