Loewie Joppen regeert in Grote Prijs Pro Tour Kronenberg

Loewie Joppen regeert in Grote Prijs Pro Tour Kronenberg

De Pro Tour bij het Peelbergen Equestrian Centre besloot op zaterdag met een Grote Prijs. Die rubriek leverde niet één maar twee podiumplaatsen op voor Loewie Joppen, waaronder winst! 

Het basisparcours leek een uitdagende opgave voor heel wat ruiters en paarden want slechts elf van de 42 starters wist de nulscore te behouden. Voor eigen publiek won Loewie Joppen in het zadel van Important Style. De tienjarige KWPN hengst had twee seconden voorsprong. Joppen domineerde echter het podium want hij schreef met Add of Picobello Z (v. Action Breaker), een negenjarige Zangersheide hengst, ook het brons op zijn naam. Leonie Peeters kon rekenen op Belanda (v. Cristo) om een vlotte ronde neer te zetten en werd tweede. 

Bram van der Pluijm had met Fortino TH (v. Padinus) een springfout in de barrage maar was snel genoeg om zich toch nog te klasseren. Zij kwamen op acht. 

Resultaten

Tom Martens zegeviert in de 1.35-1.40m rubriek

In een andere rubriek kon Tom Martens de overwinning op eigen bodem houden. De Nederlander stuurde Faline des Chaines, een achtjarige Contendro-dochter naar winst over maximaal 1.40m hoge hindernissen. Gerdjan Horsmans werd hier zesde op Lorenzo ES (v. Comme il Faut).

Sandra Klaessen Nederlandse sterkhouder in 1.35m rubriek

Charlotte Mahieu was de ongenaakbare winnares in de 1.35m rubriek. Op 69 deelnemers was de Belgische amazone de beste met Kiarado (v. Diarado). De beste Nederlandse prestatie kwam van Sandra Klaessen en Apart (v. Apple Juice), met een zesde plaats. Op zeven volgde Renee de Weert met Grande Dame du Huit (v. Diamant de Semilly).