Leopold van Asten scoort in Longines Rankingproef Valkenswaard, Mathijs van Asten pakt goud in YH-finale

Leopold van Asten scoort in Longines Rankingproef Valkenswaard, Mathijs van Asten pakt goud in YH-finale

De laatste proeven van de dag in Valkenswaard hebben weer mooie resultaten opgeleverd voor de Nederlanders. Mathijs van Asten greep de eerste plaats in de YH-finale, Leopold van Asten werd tweede in de Longines Ranking CSI5* 1,45m. 

QUICK RESULT CSI5* LR

1. Julien Epaillard - Alibi de la Roque
2. Leopold van Asten - VDL Groep Elexia
3. Nayel Nassar - Hermelien vd Hooghoeve


Epaillard won voor Frankrijk met zijn negenjarige Alibi, een zoon van Mylord Carthago, in 56,91 seconden. Leopold van Asten kwam voor ons land het dichtst in de buurt en greep met Elexia (Calvaro FC) de tweede plaats in 59,46 seconden. Zo was hij een ruime seconde sneller dan Nassar met Hermelien vd Hooghoeve, een twaalfjarige merrie van Tangelo vd Zuuthoeve. 

William Whitaker en RMF Chacco Top (Chacco-Blue) konden de vierde plaats pakken voor Groot-Brittannië, Max Kühner plaatste Oostenrijk op de vijfde plaats in het zadel van Vancouver Dreams (Valentino). 

Young Horses Final

In deze finale voor zes- en zevenjarige paarden sprong Mathijs van Asten met Hotspot naar de winnende tijd van 37,54 seconden. Alexander Liefsoens volgde voor België met Eluna C Z (Emerald van 't Ruytershof). De Amerikaan Spencer Smith werd derde met Candar Mail (Lando), BWP'er Mumbai (Diamant de Semilly) werd vierde onder Christian Kukuk. Carsey Z (Carthino Z) finishte als vijfde met Gerben Morsink voor Nederland. 

Harrie Smolders werd zevende met Escape Z (Emerald), Marc Houtzager en Habitat BP (Dantos) grepen de achtste plaats. 

Klik hier voor alle resultaten.