Eric van der Vleuten strijkt podiumplaats op in Big Tour Grote Prijs Valkenswaard

Eric van der Vleuten strijkt podiumplaats op in Big Tour Grote Prijs Valkenswaard

In Valkenswaard werd de Big Tour finale in de tweesterren competitie afgesloten met een Grote Prijs. In deze 1m45 rubriek is het  Nicola Philippaerts die met de overwinning aan de haal gaat. In totaal zagen we 14 combinaties terug voor de barrage. 

Quick results:

1. Nicola Philippaerts - Fubertha
2. Sophie Hinners - Vittorio
3. Eric van der Vleuten - Kamara van 't Heike

Nicola kon rekenen op de negenjarige KWPN merrie Fubertha (Nabab de Reve) die hij in een tijd van 38.30 seconden rond wist te sturen. Daarmee bleef hij nipt voor op de Duitse Sophie Hinners die met haar Vittorio (Valentino DDH) gevaarlijk dichtbij kwam met 38.48 seconden. Het tweetal eindigde uiteindelijk op de tweede plaats. Het is dan Eric van der Vleuten die in de barrage lange tijd aan de leiding ging, maar uiteindelijk op de derde plaats eindigde met Kamara van 't Heike. Met de negenjarige BWP merrie van Epleaser van 't Heike noteerde hij een tijd van 38.94 seconden. 

Giavanni Rinaldi werd in deze rubriek nogmaals vierde, ditmaal met haar Arsouille du Seigneur. De vijfde plaats ging naar Joy Lammers en haar First Boy B.B. (Hamlet). 

Vincent Dings stuurde Daylight (Ustinov) nog naar een achtste plaats met 4 strafpunten in 37.73 seconden, Niels Bruynseels en Luca van 't Eigenlo (Echo van 't Spieveld) werden nog tiende. 

CSI1* 1m35 FINAL

Hier kwam Maelle Martin als snelste over de eindmeet. Met haar Utha du Priel (Ogrion des Champs) zette ze een tijd neer van 37.20 seconden. Daarmee bleef ze voor op Lucinda Roche met Izar LB. Het is dan Caroline Manders die met Avanti D (Padinus) de derde plaats opstrijkt met een tijd van 42.29 seconden.  De Belgische Eva Jennen noteerde met Ilona vd Fruitkorf de vijfde plaats. 

Resultaten