Leopold van Asten is Nederlandse sterkhouder in Wereldbeker ranking

Leopold van Asten is Nederlandse sterkhouder in Wereldbeker ranking

De Duitse springruiter, Rene Dittmer sprong afgelopen weekend in de kijker in de Wereldbeker van Toronto. Na zijn eerdere plaatsingen in Washington en Lexington gaat Dittmer zo op kop van het tussenklassement. Hij verdringt zo Richard Howley naar de tweede plaats. Leopold van Asten is de Nederlandse sterkhouder op de ranking.

In Verona sprong Ben Maher naar de winst in de Wereldbeker. Met vier manches in Europa, achter de rug,  staat Rene Dittmer op kop. De Ierse springruiter, Richard Howley volgt met twee punten verschil op plaats twee. Howley won eerder al de Wereldbekers van Oslo en Helsinki. Winnaar van Verona, Ben Maher springt naar de derde plaats.

Voor Verona stond de Brit nog op plek 12 na zijn klassering in Lyon. De 20 extra punten leveren hem nu de derde plaats. Hij wordt in de tussentijdse ranking opgevolgd door Martin Fuchs en Peder Fredricson.

Leopold van Asten is momenteel de Nederlandse sterkhouder in de Wereldbeker ranking. Van Asten kwam enkel in Oslo en Helsinki aan de start en staat momenteel op een gedeelde 24e plaats. Ook Maikel van der Vleuten staat in de top 30 op een gedeelde 26e plek.

Ranking

F.  © Jenna Hanninen