Leopold van Asten en VDL Groep Nino du Roton zonder pardon op één in hoofdrubriek Kronenberg

Leopold van Asten en VDL Groep Nino du Roton zonder pardon op één in hoofdrubriek Kronenberg

Bij de Peelbergen werd het sportief programma op donderdag afgerond met de CSI2* 1.45m Big Tour rubriek, die meetelde voor de Longines Ranking van de ruiters. Leopold van Asten liet er alle concurrentie in het stof bijten na een spannende barrage met vijftien deelnemers. 

De Nederlanders hadden het voor het zeggen in deze uitdagende rubriek. Ongeveer 1/4de van de startende combinaties konden het parcours zonder fouten afwerken. In de barrage kwam Leopold van Asten als snelste uit de bus in het zadel van VDL Groep Nino du Roton. Met de zoon van Iron Man vd Padenborre stopte hij de chrono op 35,64s. Bas van der Aa was de op één na snelste door Shanroe Barney (Dallas) in 38,92s door de finish te sturen. Met de chrono op 39,03s werd Manon Hees derde op de 9-jarige Picco (Quint vh Maarlo).

Auke Feenstra bracht Izzylineke (Dakar VDL) foutloos naar de vierde plaats met een tijd van 39,54s. Peter Olthof liet zich met Juwel SFN (Etoulon) op zes noteren voor Megan Laseur en Kwanta Kosta PR (Thunder vd Zuuthoeve). Deze combinatie was de laatste om zonder fouten af te ronden. 

Leon Thijssen en For President kwamen op acht gevolgd door Gerco Schröder en Jackpot (Zirocco Blue) op negen.

Resultaten