Thamar Zweistra en Hexagon's Ich Weiss gaan voor de derde keer naar de WB-finale!

Thamar Zweistra en Hexagon's Ich Weiss gaan voor de derde keer naar de WB-finale!

Het wereldwijde dressuurlandschap zal in vuur en vlam staan als de FEI Dressuur Wereldbeker Finale 2024 zijn entree maakt in Riyadh, Saoedi-Arabië. Met slechts een week te gaan belooft dit evenement een waar spektakel te worden, waarin 's werelds beste ruiters en paarden de strijd aangaan om de felbegeerde titel.

De afwezigheid van de regerende kampioen, Jessica von Bredow-Werndl, voegt een extra dimensie toe aan de spanning van de competitie. Haar afwezigheid opent de deur naar glorie voor andere getalenteerde deelnemers en laat de veldbreedte van 17 combinaties uit 12 landen volledig open.

Een van de meest opwindende aspecten van deze finale is de aanwezigheid van dressuurlegende Isabell Werth. Met haar indrukwekkende record van vijf eerdere overwinningen, staat ze bekend als "The Queen" van de dressuur. Met een zesde titel in haar vizier is ze vastberaden om haar suprematie op het hoogste podium voort te zetten.

Echter, Werth zal niet zonder uitdagingen zijn. Ze wordt geconfronteerd met een sterk veld van concurrenten, waaronder Charlotte Fry, Patrik Kittel en Nanna Skodborg Merrald. Allemaal hebben ze hun eigen unieke talent en vastberadenheid om geschiedenis te schrijven in Riyadh.

Volledige deelnemerslijst

Derde deelname voor Thamar Zweistra

Als enige deelnemer van TeamNL zal de amazone aan de start komen met de Rubiquil-hengst Hexagon's Ich Weiss. Op woensdagnamiddag rijdt ze met haar schimmel de Grand Prix als voorbereiding op de echte finale, de Kür op Muziek, die op vrijdagmiddag 19 april plaatsvindt. 

Het is voor Zweistra haar derde finale op rij. In 2022 eindigde ze in Leipzig op de elfde plaats. Vorig jaar verscheen ze in Ohama op plaats vijf.

De combinatie, die ook op de Olympische longlist staat van bondscoach Patrick van der Meer, neemt het in Riyadh op tegen 16 concurrenten. Ook TeamNL collega Emmelie Scholten had zich met Indian Rock geplaatst voor de finale. Met het oog op de komende Olympische Spelen in augustus in Parijs besloot zij niet naar de wereldbekerfinale te gaan met haar nog relatief minder ervaren paard.


Bron: FEI, KNHS