Leopold van Asten en Piet Raijmakers Jr schitteren in GP-Kwalificatie Braunschweig

Leopold van Asten en Piet Raijmakers Jr schitteren in GP-Kwalificatie Braunschweig

Leopold van Asten en Piet Raijmakers Jr kleurden mee de top tien in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Braunschweig. De overwinning werd mee genomen naar België. 

Deze rubriek rechtstreeks op tijd daagde vijftig ruiters uit in een parcours over 1.50m hoge hindernissen. Leopold van Asten zorgde op VDL Groep Nino du Roton (v. Iron Man van de Padenborre) voor het beste Nederlandse resultaat en kwam op de zesde plaats te staan. Maar Piet Raijmakers Jr volgde op de voet en werd met Van Schijndel's Gladstone (v. Grison van den Bisschop) zevende. Ook nog foutloos maar net niet geplaatst was Henk Frederiks die met Impian D (v. VDL Bubalu) op vijftien eindigde. 

Andres Vereecke hield het hoofd koel en stuurde Noyelle vd Begijnakker (v. Kannan) over de finish in 59,56. Die tijd was ruim een halve seconde sneller dan die van Patrick Bölle die de Belgische combinatie voor zich moest dulden. De Duitser werd op Caramba de Janeiro (v. Check In) tweede. De volledige top vijf werd verder nog gedomineerd door de plaatselijke combinaties. Het podium werd afgesloten door Rene Dittmer en Corsica X (v. Connor).


Bekijk de volledige uitslag hier