Hattrick voor Esmee Boers en Zoë Kuintjes op CDI Lier

Hattrick voor Esmee Boers en Zoë Kuintjes op CDI Lier

De vierde dag van het CDI Lier was meteen ook de laatste voor de jeugd. De Nederlandse combinaties waren alvast weer overduidelijk aanwezig met een hattrick voor zowel Esmee Boers als Zoë Kuintjes. Die laatste ging zelfs een volledig Nederlands podium vooraf in de U25 op Muziek. 

 Er waren tranen, knuffels en een grote glimlach van oor tot oor. De Deense amazone Ida Kirstine Bjørn is meer dan trots op haar pas 9-jarige Hussmanns Jackson en kon de mega score van 77,183% bijna niet geloven. "Dit is zo geweldig. Hussmanns Jackson deed het zo ontzettend goed", vertelde ze na afloop. "Hij heeft ons vorige record in de kür totaal verpletterd. Hij scoorde zoveel hoger dan normaal, dat is echt geweldig. Vooral in deze grote arena, met veel mensen."

 

Net 9 jaar oud

"Hij is pas 9 jaar oud en heeft nog niet veel ervaring. We zijn ongeveer een jaar geleden begonnen in de Young Riders-rubrieken. Dus ik voel dat hij soms nog wat groen is. Toen ik hem kreeg, kende hij de wissels, maar hij kende nog helemaal geen wedstrijden. Ik heb hem nu anderhalf jaar." Hussmanns Jackson lijkt de arena in Lier leuk te vinden. Op de eerste dag pakte hij de winst met een score van 71,961% en donderdag werd hij derde met een score van 71,079%.

 

"Hij houdt van de aandacht"

"Donderdag was hij een beetje gespannen, maar vandaag genoot hij gewoon, ik denk dat hij weet wanneer mensen naar hem kijken. Hij houdt van de aandacht, maar zijn kracht en inzet moeten wel beheersbaar blijven. Hij heeft veel bloed en het is best een gevoelig paard, maar dat gaat steeds beter. Hij wordt steeds volwassener en zet altijd zijn beste beentje voor."

 

Laatste jaar als Young Rider

Kun je iets vertellen over je plannen en dromen met Hussmanns Jackson? "Het is een beetje spannend om dit uit te spreken maar ik hoop naar het EK te mogen. We hebben veel goede ruiters en paarden in Denemarken. Dus we zullen wel zien, maar voorlopig doen we ons best. Het is mijn laatste jaar als Young Rider, dus ik wil er vooral gewoon van genieten." En daarna de U25? "Ik weet zeker dat hij de potentie heeft voor U25. Dus hopelijk kunnen we volgend jaar terugkomen naar Lier."

 

België Jette de Jong tweede

Met een heel klein verschil tussen de tweede en derde plaats pakte de Belgische Jette de Jong de zilveren plek. Haar paard Heavenly Charming kwam uit op een score van 73,667%. De Britse Jessica McConkey scoorde met Wilson Stensvang 73,650% en werd derde.

 

Junioren

De Nederlandse Esmee Broers zorgde voor een hattrick door vandaag met Kiki G ook de kür op muziek te winnen. De score van 74,833% bracht haar bovenaan het podium. De Belgische Anna Peeters werd tweede met Harlekin, zij scoorde 73,583%. Ook de derde plaats ging naar een Belgische amazone. Deze keer wisten Clara Collard en Escape een top 3 resultaat neer te zetten, met een score van 73,250%.

 

U25

De laatste proef van vandaag was de U25 en wederom was het een volledig Nederlands podium. Zoe Kuintjes zorgde met haar partner in crime Cupido RS2 voor een derde overwinning deze week. Zij scoorden 72,615% in hun Kür. Julia Bouthoorn en Choice Finch werden tweede met een score van 71,510%. De derde plaats was voor Lotte van den Herik en haar hengst Giovanni. Hun prestatie werd beloond met een score van 70,755%.



Bekijk alle resultaten hier