Leopold van Asten bovenaan met VDL Groep Urane de Talma in Helsinki

Leopold van Asten bovenaan met VDL Groep Urane de Talma in Helsinki

Afsluiten werd er in Helsinki gedaan met de CSI5*-W 1.40m Speed and Handiness rubriek. Het Nederlandse kleur werd hooggehouden door Leopold van Asten. 

Leopold van Asten greep met VDL Groep Urane de Talma nipt naast een podiumplaats in deze proef. De 15-jarige merrie van Argentinus was een van de oudere paard aanwezig maar bewees nog stevig haar mannetje te kunnen staan. Het Nederlandse duo kwam op vier te staan met een foutloze rit in een tijd van 57,23s. 

De winnende ronde kwam van Julien Anquetin. De Fransman stuurde de 8-jarige Farah Tame (Quadrio Tame) in 52,77s foutloos naar de finish. Op twee volgde Martin Fuchs met de 9-jarige Viper Z (Vigo d'Arsouilles) met een tijd van 54,36s. De top drie werd afgesloten door een nulronde van Mario Stevens en Botakara OLD (Balou du Rouet) in een tijd van 55,52s. 

De Nederlandse paarden toonden sterk hun aanwezigheid in de top tien. Op zes zagen we de KWPN merrie Happiness (Phin-Phin) onder Francesco Turturiello. De negende plaats werd ingenomen door de hengst King Blue (Dallas) en Jens Fredricson gevolgd door Hurby (Namelus R) en Petra Heikkinen.

Resultaten