Marieke van der Putten en Torveslettens Titanium starten comeback met winst op Indoor Friesland

Marieke van der Putten en Torveslettens Titanium starten comeback met winst op Indoor Friesland

Wederom een Nederlandse overwinning. Dit keer in de RS2 Dressage Prix Grand Prix. Een overwinning die veel emotie losmaakte. Het was de comeback van de elfjarige ruin Torveslettens Titanium (Totilas x Stedinger). Op de 42e editie van Indoor Friesland 2023 zorgden Marieke en Tito, zoals hij thuis genoemd wordt, met een score van 72.826% in het WTC Expo in Leeuwarden voor een lichtpuntje voor TeamNL Dressuur.

Er was nog een lichtpuntje voor de Nederlandse dressuursport want tweede werd Marlies van Baalen met haar twaalfjarige ruin Go Legend (Totilas x Ferro) met een score van 72.304%. De derde plaats was voor een Duitse combinatie. De veelzijdige Ingrid Klimke behaalde met de elfjarige merrie First Class 92 (Fuerstenball OLD x Bergamon) een score van 70.956%.

Comeback niet zo snel verwacht

Velen van ons kennen vast het liedje van John de Bever “Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht”. Dit is vandaag zeker van toepassing op de winnares Marieke van der Putten. Haar werkgever was zelfs sponsor van de Grand Prix. “Ik ben inderdaad heel blij. Op het moment dat Tito koliek kreeg tijdens de wereldbekerfinale in Omaha in april eerder dit jaar had ik zeker niet verwacht dat ik zes maanden later hier weer zou rijden. Hij is een super sterk paard dat graag wil en dit zal zeker meegewerkt hebben aan zijn snelle herstel.”

 

Relatief dichtbij 

“Indoor Friesland kwam op een goed moment. Ik had echt het gevoel dat Tito er weer klaar voor was. Daarbij is Indoor Friesland relatief dichtbij en dat vond ik nu wel zo prettig. Ook heb ik hier vorig jaar ook gereden en dat beviel goed, ik vind het hier heel mooi opgezet. Het was overigens echt mijn eerste keer wedstrijd weer. Ik ben alleen een keer elders wezen trainen.”

 

Proef volgens verwachting 

“Ik was extra blij, omdat mijn proef ook volgens verwachting ging. Gisteren bij het baan verkennen was Tito extreem gespannen en dat heb ik zo goed mogelijk geprobeerd op te lossen. Vandaag ging het alweer een stuk comfortabeler. Natuurlijk kon ik goed merken dat hij een poos niet was mee geweest, maar voor nu ben ik heel tevreden.”

 

Zondag Grand Prix Special

“Zondag zal ik hier in Leeuwarden de Grand Prix Special rijden. Een bewuste keuze. Tito heeft dan een dagje vrij en kür rijden geeft nu eenmaal altijd wat meer spanning. Het belangrijkste na vandaag is mijn paard weer wat meer vertrouwen te geven en ik denk dat dat beter lukt met de Special.”

 

Parijs in achterhoofd 

“Verder heb ik nog niets gepland. Ik wilde vandaag afwachten en dan kijken of we verder wat leuke wedstrijden kunnen plannen of dat we thuis nog even verder moeten trainen. Natuurlijk heb ik, net als vele andere ruiters denk ik, in mijn achterhoofd Parijs.” 




Bron: Persbericht
Foto©: Digishots