Kim Emmen naar huis met goud in Youngster Tour Finale Frankfurt!

Kim Emmen naar huis met goud in Youngster Tour Finale Frankfurt!

Kim Emmen kan van het Duitse Frankfurt huiswaarts keren met een geweldige prijs op zak! Ze won er deze vroege namiddag, als enige Nederlandse aan de start, de Youngster Tour Finale op de rug van de 7-jarige KWPN hengst Kaiser DMH (Cardento).

De finale van deze proef voor 6- en 7-jarige jonge paarden stond gebouwd over een hoogte van 1.40m tot 1.45m, en zag de eenentwintig beste combinaties van het concours aan de start verschijnen. Uiteindelijk bleven elf van hen foutloos in de eerste fase van het parcours, waarna zij ook de tweede fase mochten aanvatten. Hier stuurde Kim Emmen de 7-jarige Kaiser DMH als snelste van negen dubbel nul combinaties in 26.48 seconden naar een glansrijke overwinning. Met dit resultaat gaf Emmen een voor de rest volledig Duitse top vijf het nakijken. Hannes Ahlmann bleef op de 6-jarige Holsteiner hengst Coquetto (Cornet Obolensky) eveneens onder de 27 seconden, en behaalde daarmee het zilver. De laatste podiumplaats ging naar Markus Renzel, die in het zadel van de 7-jarige Westfalen ruin Pikeur Lemar (Los Angeles) eindigde in 27.05 seconden.

Verder konden ook Leonie Krieg op de 7-jarige merrie Constanzehof's Happy Bellini (Monte Bellini), en Finja Bormann met de 7-jarige hengst Can Hope (Cascadello I) de chrono nog onder de 28 seconden stoppen. Zij veroverden hiermee de vierde en vijfde plek voor eigen publiek.

Vind de volledige uitslag HIER