Kim Emmen meteen naar zilver in Youngster Tour Bonheiden

Kim Emmen meteen naar zilver in Youngster Tour Bonheiden

In Bonheiden staat dit weekend een CSI2* concours op het programma. De dag ging van start met twee rubrieken van de Youngster Tour. In de rubriek voor 5-jarige paarden was er een volledig Belgische top vijf. Tom Sneppe kon in het zadel van Camille van de Lentakker Z (v. Comme Il Faut) de overwinning op zijn naam schrijven door in 30,55 seconden een foutloze ronde te springen. 

Isidoor van Rompaey en Nalu Z (v. Nabab de Reve) namen de tweede plaats voor hun rekening. Zij noteerden een foutloze ronde achter hun naam en stopten de chrono na 31,12 seconden. Davy Celis en Intergest Latif II S (v. Zambesi TN) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 32,77 seconden.

Catherine Gustibn (Quiline vd Bisschop) en Tobias Meyer (Con Sugar-H Old) eindigden op plaatsen vier en vijf. 

Andere Belgische klasseringen kwamen van Simon Prouvé (Lord Pleasure Z), Caroline de Laet (Fancy Orange Z) en Bart Anthonissen (Qualisto B&L).

6-jarigen

Bij de 6-jarige reed Tobias Meyer naar de overwinning. Hij kon in het zadel van Celebrity-H (v. Comme Il Faut 5) een foutloze tweede fase springen in 29,91 seconden. Kim Emmen was de beste Nederlandse op de tweede plaats. Zij rekende op Bentley 7 om in 30,41 seconden een foutloze ronde te springen. Rodrigo Bass en Jadore DB (v. Vigo d'Arsouilles) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 30,58 seconden. 

Alexa Stais (Cornet's Pezi) en Bart Anthonissen (Pirocco Castanoo) eindigden respectievelijk op de vierde en de vijfde plaats. 

Klik hier voor alle resultaten