Kevin Staut neemt de teugels van Milton over, een tophengst opgeleid door Pim Mulder

Kevin Staut neemt de teugels van Milton over, een tophengst opgeleid door Pim Mulder

Milton zal zijn carrière voortzetten met Kevin Staut. Deze dertienjarige grijze hengst, ingeschreven bij het Z-stamboek, is afkomstig van de combinatie van de crack Mylord Carthago en de competitieve Shakira Z (Z, Sandro Boy x Cruyff). 

Opgeleid door de Nederlander Pim Mulder en gereden door de Mexicaan José Alfredo Hernández Ortega en de Belg Jérôme Guéry, waarmee hij veelbelovend was in de Longines Nations Cup van Rotterdam en de Longines Grand Prix van La Baule en Rolex Grand Prix van Dinard in 2021, keerde Milton begin 2023 terug naar de competitie met Cyril Cools na anderhalf jaar pauze en een verblijf in de stallen van de legendarische Duitser Marcus Ehning. Vorig seizoen kende hij opnieuw een onderbreking van vier maanden, voordat hij een zeer goede herfst had met de Belg, waarbij hij tweede werd in de CSI 4*-W Grand Prix van Tetouan en El Jadida en een foutloze dubbele ronde won in de Nations Cup van de CSIO 4*-W van Rabat.

Voormalige successen

Milton zal zijn carrière voortzetten met Kevin Staut. Deze dertienjarige grijze hengst, ingeschreven bij het Z-stamboek, is afkomstig van de combinatie van de crack Mylord Carthago en de competitieve Shakira Z (Z, Sandro Boy x Cruyff). Opgeleid door de Nederlander Pim Mulder en gereden door de Mexicaan José Alfredo Hernández Ortega en de Belg Jérôme Guéry, waarmee hij veelbelovend was in de Longines Nations Cup van Rotterdam en de Longines Grand Prix van La Baule en Rolex Grand Prix van Dinard in 2021, keerde Milton begin 2023 terug naar de competitie met Cyril Cools na anderhalf jaar pauze en een verblijf in de stallen van de legendarische Duitser Marcus Ehning. Vorig seizoen kende hij opnieuw een onderbreking van vier maanden, voordat hij een zeer goede herfst had met de Belg, waarbij hij tweede werd in de CSI 4*-W Grand Prix van Tetouan en El Jadida en een foutloze dubbele ronde won in de Nations Cup van de CSIO 4*-W van Rabat.

Sindsdien behoorde hij tot de meest opvallende paarden in de pre-olympische transfermarkt, maar Martina Romagnoli, zijn eigenaar via het Ierse bedrijf Heritage of Tomorrow, weigerde hem altijd te verkopen. Op 15 januari, de deadline voor de pre-olympische transfermarkt, werd Milton echter Frans, waarbij 1% van de aandelen officieel aan Kevin Staut werd overgedragen, terwijl 99% in handen bleef van de Italiaanse. Het is dus met de Olympisch kampioen van 2016, tweevoudig vice-wereldkampioen van 2010 en 2014, en Europees individueel kampioen van 2009, dat de grijze hengst zijn carrière zal voortzetten. 

Naast Beau de Laubry, ingeschreven op de À Cheval-lijst voor Parijs, Visconti du Telman, die dit jaar is voorbestemd voor de Longines World Cup-finale, Scuderia 1918 Viking d'la Rousserie, die tien dagen geleden na negen maanden revalidatie weer aan het concurreren is geslagen in Kronenberg, en Dialou Blue, zijn partner op de Europese kampioenschappen in Milaan, waarvan de terugkeer binnenkort wordt aangekondigd, is Milton duidelijk een extra potentiële olympische partner voor de voormalige nummer één van de wereld, die vastbesloten is om deel te nemen aan de Olympische Spelen van Parijs 2024.


Bron: Grandprix