Kevin Jochems springt naar vier in CSI5*W 1.50m Basel

Kevin Jochems springt naar vier in CSI5*W 1.50m Basel

Ook in het Zwitserse Basel sloten ze af met een hoofdrubriek en werden getrakteerd op de CSI5* Wereldbeker over 1.50m. De ruiters sprongen in een tabel A tegen de klok waarbij Penelope Leprevost de kortste tijd kon neerzetten. Kevin Jochems snelde naar de top vijf. 

Jochems had Gijs (v. Kashmir van Schuttershof) opgezadeld om tegen de klok te springen. De twaalfjarige hengst kwam in 58.66 over de finish, wat uiteindelijk goed bleek te zijn voor de vierde plaats.

De snelste tijd werd afgeleverd door Penelope Leprevost. De Franse amazone sprong op Texas (v. Tornesch) in 56.03 over de laatste hindernis en kon daarmee de overwinning boeken. Leprevost hield zo de nummer één van de wereld, Henrik von Eckermann, achter haar. De Zweed had Iliana (v. Cardento) onder het zadel en finishte in 56.40. De top drie was compleet met Romain Duguet en Bel Canto de Boguin (v. Grenat de Grez) die de klok op 57.08 hadden. Jack Whitaker mocht de top vijf afsluiten in het zadel van Spider (v. Cardento). 

 Volledige uitslag

Voorafgaand stonden de hindernissen op 1.45m en mocht Victor Bettendorf de trofee mee naar huis nemen. Op Astuce de La Roque (v. Kannan) had ook hij de snelste tijd op de klok gezet met 55.83. Thomas Ryan volgde met 56.80 op zilver in het zadel van Karmel van de Watering (v. Diamant de Semilly). De derde plaats was voor Olivier Perreau die in 57.28 over de finish reed met Gl Events Dolce Deceuninck (v. Toulon). 

De top vijf had een vierde plaats voor Yuri Mansur op Miss Blue Mystic Rose (v. Chacco Blue) en Erica Swartz op vijf met Jovita (v. Carabas vd Wateringhoeve). 

Volledige uitslag