Kevin Jochems meet zich met de besten in Wereldbekerkwalificatie van Verona

Kevin Jochems meet zich met de besten in Wereldbekerkwalificatie van Verona

Dertien combinaties wisten de barrage te bereiken in de kwalificatieproef voor de Longines Wereldbeker Manche van Verona. Kevin Jochems kwam de Nederlandse driekleur hooghouden en was een van de finalisten in de verkorte ronde met La Costa. Ze rondden af met een plek in de top tien. 

Nadat ongeveer de helft de revue was gepasseerd, leidde de Italiaan Francesco Turturiello met de BWP merrie Made In't Ruytershof (Norton d'Eole) de uitslag. Enkel zij waren er al in geslaagd om de balken in de lepels te laten en klokten af op 41,23s. Ook Kevin Jochems was het met La Costa (Gitano v Berkenbroeck) niet gelukt om van het hout af te blijven. Zij besloten uiteindelijk met een knappe achtste plaats. Marcus Ehning kon als tweede foutloos blijven op Coolio 42 (Casalito) maar werd kort erna voorbij gestoken door Peder Fredricson. De Zweed had ruim anderhalve seconde minder nodig met Vroom de La Pomme Z (Vigo d'Arsouilles) om foutloos te finishen. 

Het duurde niet lang of Simon Delestre reed nog eens bijna twee seconden van die tijd vanaf in het zadel van Olga Van de Kruishoeve (El Torreo de Muze). Als laatste was Daniel Deusser aan de beurt. Hij kwam met Scuderia 1918 Tobago Z (Otangelo) dicht in de buurt van Delestre's tijd maar moest toch genoegen nemen met het zilver.


Resultaten


TOP VIJF

  1. Simon Delestre (FRA) - Olga van de Kruishoeve (El Torreo de Muze, fokker: Eric Polfliet)
  2. Daniel Deusser (GER) - Scuderia 1918 Tobago Z (Otangelo, fokker: Jonas Bellemans)
  3. Peder Fredriscon (SWE) - Vroom de La Pomme Z (Vigo d'Arsouilles, fokker: Geert Baertsoen)
  4. Marcus Ehning (GER) - Coolio 42 (Casalito, fokker: Martina Wirtz)
  5. Francesco Turturiello (ITA) - Made In't Ruytershof (Norton d'Eole, fokker: Stal 't Ruytershof)



Foto©: Jenna Hanninen