Caroline Devos-Poels zorgt voor Nederlands kleur in rankingproef Lier

Caroline Devos-Poels zorgt voor Nederlands kleur in rankingproef Lier

De CSI2* 1.45m Longines Ranking proef nodigde negentien van de vijfenzestig ruiters uit voor z'n spannende barrage. Hoewel de Fransen de rubriek domineerden, kon Caroline Devos-Poels voor een Nederlands tintje zorgen in de top tien. 

De Fransmans Clement Boulanger zette in op de BWP merrie Ghanati. De dochter van E Pleaser van t Heike komt uit de stallen van Karel Van de Woestijne. Het duo was als allerlaatste aan de beurt en greep die kans met beide handen. De winnende tijd werd afgeklokt op 32,78s. Ook Titouan Schumacher rekende op Belgische springkracht en kwam op Azote Brimbelles Z (Amadeus Z, fokker: Haras des Brimbelles) aan de start en finishte met 33,28s op twee. De top drie werd afgewerkt door Jennifer Billington en Flipper Darco Uk Z (Flipper d'Elle, fokker: Stud UK Euro/Shelvin Farm). 

Caroline Devos-Poels kwam aan de start op Milona van het Speienhof. De elfjarige merrie van Choppard Vdb Z is een fokproduct van Roger en Alain Deprez en in eigendom van Dominiek Noppe. Een springfout hield het duo van de vijfde plaats en liet hen op acht eindigen.

Resultaten