Kent Farrington wint openingsproef Toronto's Royal Horse Show

Kent Farrington wint openingsproef Toronto's Royal Horse Show

De Amerikaan Kent Farrington opende gisteren in het zadel van Austria 2 (Casall) de internationale springwedstrijd tijdens de Royal Horse Show in Toronto door de overwinning te behalen in de Jolera International Strength and Speed Challenge. Ook in de daaropvolgende 5* 1.45m proef ging de winst naar een Amerikaans duo, met McLain Ward en Catoki (Catoki) bovenaan het klassement.

Tijdens de strength & speed proef ontworpen door Michel Vaillancourt, moesten de ruiters binnen de toegestane tijd van 45 seconden zonder fouten over de acht sprongen van het basisparcours geraken, alvorens ze onmiddellijk doorgingen naar het barrage gedeelte van het parcours. Van de twaalf paard-en-ruitercombinaties die foutloos door de eerste fase geraakten, zetten Farrington en Austria 2 de snelste tweede fase neer in 30.08 seconden. Het betekende voor het paar een herhalingsoverwinning, na hun gelijkaardige winst in 2019.

"Austria is een hyper-competitief modern springpaard, dus bijna elk parcours ligt", zegt Farrington over de 14-jarige Holsteiner merrie (Casall x San Patrignano Corrado) van Take the High Road LLC. “Ze heeft een aantal vijfsterren Grand Prix-rubrieken gewonnen en heeft op enkele van de grootste shows ter wereld gesprongen, maar naarmate ze ouder wordt, probeer ik proeven te kiezen waarvan ik denk dat ze een beetje makkelijker zijn om te springen. Ze is een geweldige winnaar en is dat al sinds de eerste dag, en ik denk dat ze dat tot het einde van haar carrière zal zijn."

De Ierse Conor Swail, momenteel nummer vijf in de Longines World Rankings, kwam het dichtst in de buurt van de tijd van Farrington. Swail stopte de klok in een fractie van een seconde van het winnende team in 30,41 seconden met Theo 160, een 10-jarige Holsteiner ruin (Christian 25 x Calando IV) die hij bezit in samenwerking met Team Philippaerts. De Colombiaanse Olympiër Roberto Teran werd derde met BP Wakita, een negenjarige Irish Sport Horse-merrie (Pacino x Cruising) van Trefoil Farm LLC, die finishte in een tijd van 30,60 seconden.

Klik hier voor de volledige uitslag van de strength en speed class.

Bron: Press release Jump Media

McLain Ward neemt winst voor rekening in 1.45m avondproef

De avond in Toronto werd afgesloten met een 1.45m hoge proef, rechtstreeks verreden op tijd. Het goud ging hier opnieuw naar een Amerikaans duo, met McLain Ward die in het zadel van de 13-jarige Catoki (Catoki) de chrono in de winnende tijd van 46,21 seconden wist te stoppen. Bijna drie seconden na Ward volgde Conor Swail als tweede met Count me In (Count Grannus), voor Nayel Nassar uit Egypte op de rug van de 11-jarige SBS ruin El Conde (Loro Piana Filou de Muze).

Buiten het podium plaatste Daniel Coyle zich op de KWPN ruin Quintin (Quaprice Bois Margot) als vierde, gevolgd door de Belg Jos Verlooy en de 9-jarige Newmarket Influence (Newmarket Jewel).

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1.45m rubriek.