Negende opeenvolgende overwinning voor Michael Jung in Indoor Cross Country van Stuttgart Masters

Negende opeenvolgende overwinning voor Michael Jung in Indoor Cross Country van Stuttgart Masters

Aan het einde van de eerste dag van de 36e internationale Stuttgart German Masters won publiekslieveling Michael Jung vol vertrouwen de eventing-indoor-derby met een voorsprong van bijna tien seconden. Voor Jung was dit alweer zijn negende opeenvolgende overwinning!

In het zadel van zijn negenjarige ruin Kilcandra Ocean Power (BGS Ocean View) was Jung de laatste deelnemer die van start ging in de Stuttgart Hanns-Martin-Schleyer-Halle. Het Duitse duo kwam over de finish met een chrono van 44,52 en verbrak daarmee de vorige beste tijd van Cathal Daniels en CDS Cairnview Romolu (Omar / 53,43 seconden).

"Het is geweldig dat de German Masters weer plaatsvinden en het is een groot genoegen om hier te rijden", zei Jung na zijn verpletterende ronde. “Dankzij mijn supporters heb ik geweldige paarden tot mijn beschikking. Kilcandra Ocean Power gaf me een geweldig gevoel vandaag en was geweldig om te rijden!”

Voor 5.600 enthousiaste toeschouwers behaalde de Zweedse Sofia Sjöborg de derde plaats op de rug van haar 13-jarige KWPN-ruin Eastbourne (Zèlote VDL). Net buiten het podium volgde de nummer vier en vijf elkaar met slechts twee honderdsten verschil op. De Ier Stephan Dubsky kon op de tienjarige hengst Karla (Calmando) afklokken op 53.80 seconden, vlak voor de Belg Julien Despontin en Quick Fiddlestick (Quality).

Vind de volledige uitslag hier.

Bron: Persbericht Stuttgart German Masters

Foto: Persbericht Stuttgart German Masters