John Whitaker heeft het nog steeds: De Brit wint de CSI5* Santa Stakes met Sharid

John Whitaker heeft het nog steeds: De Brit wint de CSI5* Santa Stakes met Sharid

Het springprogramma van de London International Horse Show werd op zondag afgesloten met de Santa Stakes. De CSI5* 1.55m klasse daagde de meeste ruiters en hun paarden uit, waarbij slechts één combinatie foutloos eindigde. John Whitaker bewees dat hij nog steeds aan de top van zijn spel staat met Sharid.

Op de nakomeling van Toulon was Whitaker de enige die erin slaagde de hindernissen in dit opwindende parcours foutloos te nemen. Scott Brash (GBR) reed een snelle ronde op Hello Mr President (Comme d'Api v/d Hacienda Z), maar moest genoegen nemen met de tweede plaats nadat een balk het zand raakte. Als laatste ging Lorenzo de Luca. De Italiaan pakte de derde plaats met Violino Il Palazetto (Verdi TN).

Matthew Sampson (GBR) is de ruiter die niet kan stoppen met glimlachen. Na een zeer succesvolle run in de World Cup eindigde de Britse ruiter zijn dag met een vierde plaats op MGH Candy Girl (Sligo Candy Boy). De top vijf werd afgerond door Kendra Claricia Brinkop (GER) en Ma Belle (Ugano Sitte). Als laatste in de jump-off was World Cup-winnaar Ben Maher (GBR) met Sentimiento LS La Silla (Casall).

Volledige resultaten