John Steeghs tweede in Medium Tour kwalificatieproef bij Peelbergen

John Steeghs tweede in Medium Tour kwalificatieproef bij Peelbergen

John Steeghs verbetert keer op keer zijn prestaties bij Peelbergen en eindigde zonet tijdens de 2* kwalificatieproef voor de Medium Tour Finale knap als tweede. Steeghs haalt hiermee zijn eerste medaille van het concours binnen.

Het goud in deze proef over 1.40m hoogte werd in de wacht gesleept door de Palestijn Egor Shchibrik, die zo al voor de derde keer in de medailles eindigde. Shchibrik kon op de rug van de 10-jarige Crack Boom des Anges (Norton D'Eole) als snelste van vijftien combinaties de chrono stopzetten op 63.76 seconden. In het zadel van de 9-jarige schimmelruin Indigo (Numero Uno) snelde John Steeghs naar een tijd van 65.40 seconden en de tweede plaats. Landgenote Cindy Perdaen had net geen halve seconde langer nodig, waarmee ze samen met de 8-jarige hengst Jubel's Mumbo (Elton John) het brons behaalde.

Ook Hendrik-Jan Schuttert op Indekann HK (Kannan), Joy Lammers met Grace Kelly (Casall), en Suus Kuyten in het zadel van Take A Chance On Me Z (Taloubet Z) wisten zich nog te klasseren met allen foutloze omlopen in de elfde, twaalfde en dertiende tijd.

Vind de volledige uitslag hier.