Nederlanders net naast podium in openingsrubriek DYF Wierden

Vorig week was het nog aan de senioren om de wedstrijd te maken, maar sinds vandaag is het de jeugd die hun kunsten vertoont tijdens de tweede week topsport op de terreinen van Manege de Vossenbos in Wierden. De eerste rubriek van het Dutch Youngster Festival kwam in handen van de Duitse Julius  Reinacher die op de hielen werd gezeten door twee van onze zuiderburen, Mathias  Hazebroek en Dieter  Vermeiren.  Voor Nederland volgen Julie  Janssen en Britt  Wiefferink op ruime afstand van de top 3.

Het was een felle strijd in de  Bouwbedrijf Hofman Prize voor junioren, waarbij de top drie op flinke afstand van het overige veld finishte.  In het twee-fasen parcouse was het Reinacher die met zijn Ma Petite 29 (v. Montendro)  in 30.13 net te snel was voor de Belgische concurrentie. Hazebroek was in het zadel bij de ruin Chivas (v. Carpaccio) dichtbij, maar kwam met een tijd van 30.21 een haarlengte te kort om de overwinning. Zijn landgenoot Vermeiren en de BWPer Ilias Van Het Hof Ter Velde (v.Unique Ii Drum V/H Juxschot) kwam nog geen vier honderste later over de eindstreep en werd daarmee derde.

Janssen en de elfjarige Sensu Stricto (v. Stakkato) volgen op ruime afstand van de top drie. Het Nederlandse duo ging in 33.22 seconden door de tweede fase en pakte daarmee de vierde plaats. De top 5 werd compleet gemaakt door Wiefferink en de KWPNer Alpha VDL (v. Corland)

Kijk hier voor alle resultaten.