Lisa Nooren derde in Young Riders proef Wierden

Lisa Nooren derde in Young Riders proef Wierden
Voorlopig zijn het nog de buitenlandse combinaties die de overwinningen mee naar huis nemen van het Dutch Youngster Festival in Wierden.  Ook de eerste omloop in de Small Tour van de Young Riders kwam op naam van een niet Nederlandse combinatie met winst voor Italiaan Filippo  Garzilli. Zijn landgenote Melanie Athina  Reiter volgt op de tweede plaats.

Voor Nederland weet Lisa Nooren zich  te handhaven tussen het internationale geweld en eist na een mooie rit met VDL Groep Flying Saucer (v. Indoctro) de derde plaats op.  Ze stuurt haar VDL Hengst   in 36.67 seconden door de tweede fase van het parcours. Een tijd die deze ochtend geen match blijkt voor de vliegensvlugge Garzilli die in 33.75 seconden naar de overwinning snelt met Harmattan Del T (v. Robin Z).   De in Zwitserland woonachtige Italiaanse Reiter en En Rico (v. Escudo I) finisht net voor Nooren na een rit van 35.34 seconden.

De overige combinaties in de top 5 gingen eveneens naar buitenlandse combinaties met de Britse Aimee  Jones op de vierde plaats en Nadja  Havnegjerde uit Noorwegen op plaats vijf.

Voor Nederland zetten Demi  van Grunsven en Sanne Thijssen ook fraaie foutloze ritten neer. Van Grunsven stuurt haar Tinka´s Hope (v. Tinka´s Boy) nog naar een zevende plaats in 45.88 seconden, terwijl Thijssen en It´s Me (v. Cicero) op de tiende plaats  eindigen.

Kijk hier voor alle resultaten.