Boy-Adrian van Gelderen houdt zijn hoofd koel in slotfase van het BK Young Riders

Boy-Adrian van Gelderen houdt zijn hoofd koel in slotfase van het BK Young Riders
In de slotfase van het Belgische Kampioenschap is het Boy-Adrian van Gelderen die zijn favorieten rol waar maakt. De jonge ruiter die vandaar als klassementsleider aan de finale begon wist tot twee maal toe de lei schoon te houden en de titel bij de Young Rider op te eisen.

De concurrentie voerde de druk flink op vandaag. Want ook achtervolgers Giles Thomas en Romy Morssinkhof bleven beiden twee maal foutloos. Van Gelderen hield echter zijn hoofd koel op deze warme dag en stuurde zijn Be Cool op sublieme wijze rond. Morssinkhof wist ondanks haar sterke prestatie vandaag het Vice-kampioenschap mee naar huis te nemen met Vivolta de Gree. De amazone eindigt haar kampioschap op 6.13 strafpunten en bleef daarmee Gilles en Conaro nog ruim drie punten voor.

Het veld bij de Young Riders presteerde vandaag überhaupt behoorlijk goed. Want ook de nummer vier en vijf in het kampioenschap reden twee maal foutloos rond. Jeroen De Winter eindigde met Gretel S net naast het podium en Lynn D'Have werd vijfde met Caelum ter Wilgen.

Het Belgisch Kampioenschap voor Junioren werd na een zinderende finale gewonnen door Thibeau Spits. Voor aanvang van de finale keek de jonge telg van Spits nog vanaf een vijfde positie naar de klassementsleider Kobe Hendrix. Maar in de slotfase sprong Thibeau met Va-Vite dochter Jacobien Dwerse Hagen alle concurrentie voorbij.

Na de eerste manche bleef Henrix met Galoubet Fravanca zicht houden op de titel. Maar halvewege de tweede omloop ging het mis voor de leider in het kampioenschap. Er viel een balk waardoor Spits zijn kans zag om langszij te komen.

Emilie Conter had voorheen ook al flink de druk opgevoerd door twee maal foutloos te blijven met Espyrante. Maar Kobe wist met één balk goed weg te komen en pakte het vice-kampioenschap. Conter sprong naar het brons vlak voor Arnoud Gaublomme en Corale van 't Glemhof die met één balk zijn kans op het podium verloren zag gaan.

De top vijf werd compleet gemaakt door Thibault Philippaerts en Extra. Ook zij zagen vandaag een balk vallen en daarmee een kans op het podium