25-jarige springruiter Edwin Hendriks overleden

25-jarige springruiter Edwin Hendriks overleden
De man die vrijdagmiddag in Roggel op straat overleed aan snijwonden, is het slachtoffer geworden van een bedrijfsongeval met een landbouwmachine. Het slachtoffer is de 25-jarige springruiter Edwin Hendriks. Aanvankelijk werd door de politie gemeld dat er een steekpartij was geweest, maar inmiddels is de juiste toedracht duidelijk geworden.

Edwin was met zijn tractor bezig hooi te draaien op een pas gemaaid weiland. Om nog onduidelijke redenen kwam hij uit de cabine en raakte hij binnen bereik van de nog draaiende machine met scherpgepunte grijpers.
Hij werd door de grijpers geraakt, strompelde bloedend in de richting van een woning in de buurt en zakte op straat in elkaar. Daar bezweek hij, ondanks reanimatiepogingen van de hulpdiensten, aan zijn verwondingen.

De rijvereniging waar Edwin actief was, is in rouw gedompeld. "Woorden schieten ons tekort. Ruim 24 uur na het incident is het nog steeds niet te bevatten. Edwin Hendriks is gisteren veel te jong overleden. Naast fanatiek springruiter was je onze penningmeester en een van de drijvende krachten op concours. Je bent een doener en dat liet je iedere keer weer blijken. Edje we gaan je missen jongen!" schrijft het bestuur op de Facebook-pagina van de vereniging.