Jersey Kuijpers knap tweede in tweede ronde FEI Jumping Ponies' Trophy

Jersey Kuijpers knap tweede in tweede ronde FEI Jumping Ponies' Trophy

De pony's kwamen vandaag opnieuw in actie voor de FEI Jumping Ponies' Trophy-rubriek. In deze tweede ronde stonden de hindernissen opnieuw op 1.35m afgesteld, waarbij Jersey Kuijpers als enige Nederlandse combinatie de barrage wist te halen en die besloot met zilver.

Renske van Middendorp kon gisteren de eerste ronde van de FEI Jumping Ponies' Trophy al meenemen naar huis en de jonge amazone was erop gebrand deze prestatie over te kunnen doen in de tweede ronde. Even leek alles goed te gaan maar op de laatste hindernis had de pony misse inschatting van de sprong waardoor ze met hun vier strafpunten niet aan de barrage mochten deelnemen. 

Met z'n vieren kwamen ze aan de start van de barrage, met Jersey Kuijpers onder de Nederlandse vlag die de spits mocht afbijten. Het duo legde de lat meteen hoog en reed een rondje uit de boekjes met 43,77 op de klok. Ruby Barrs kwam als tweede aan de beurt. Haar pony Casper trok voorzichtig de knietjes omhoog en was op geen fout te betrappen, sterker zelfs, het duo reed maar liefst 3,95 sneller en zette zich voorlopig op kop. De Duitse Leonie Pander mocht met Indimill A (v. Peppermill) als voorlaatste de arena betreden en verliet die met acht strafpunten. Als laatste kwam Tijskens onder een oorverdovend applaus aan de beurt. Samen met Navayo (v. Jerome van de Vondelhoeve) wist ze wat haar te doen stond - foutloos blijven én gas geven. Maar de eerste sprong van de dubbel nekte de kans op winst voor het duo. Ze werden verdienstelijk derde.

Volledige uitslag