Senna Everse staat haar mannetje in Grand Prix van Mechelen

Senna Everse staat haar mannetje in Grand Prix van Mechelen

In Mechelen kregen de internationale jeugdruiters zonet hun hoogtepunt van de week voorgeschoteld: de Grand Prix. In de pittige basisronde kwam heel wat aanstormend talent aan de start en dat vertaalde zich een een barrage met dertien combinaties. Een ontknoping met dertien ruiters moest dus uitsluitsel bieden. De Belgische jeugd is al de hele week in topvorm en dat was ook nu niet anders: maar liefst tien van de dertien barragekandidaten startten onder de Belgische vlag. Senna Everse mocht de Nederlandse eer gaan verdedigen. 

Snelle resultaten

1. Mathieu Bourdeaud'Hui - Oscar The Homage (v.Quint vh Maarlo Z)

2. Senna Everse - Farno d'Or (v.Heartbreaker)

3. Evelyne Putters - Eye of the Tiger (v. Carambole)


Evelyne Putters, één van de amazones in topvorm, was de eerste die de barragepiste mocht betreden. In het zadel van haar pijlsnelle KWPN-merrie Eye of the Tiger (v. Carambole) ging ze ook nu weer snel uit de startblokken. Putters zette alles op alles om de winst in de wacht te slepen wat resulteerde in een erg snelle tijd (37,49 seconden). Helaas tikte het duo één balk uit de lepels wat zich uiteraard uitte in vier strafpunten. Het duo kon op dat moment enkel maar langs de zijlijn toekijken wat de andere combinaties ervan terecht zouden brengen. 

Sarah Ver Linde was als tweede aan zet. Ook deze Belgische amazone was vastbesloten op een erg snelle tijd neer te zetten. Het duo leek op weg naar de eerste nulronde in deze barrage maar daar stak de laatste hindernis een stokje voor. Caleya (v. Calido I) kwam net niet genoeg terug wat op de valreep nog resulteerde in vier strafpunten. 

Pieter Jan Anthonissen en Zerlin M (v. Berlin) en Jenny Krogsaeter en Etna du Chateau (v. Quaprice Boimargot Quincy), de volgende twee barragekandidaten, slaagden er eveneens niet in om de nul op het scorebord te houden. Na vier barragekandidaten, stond Putters dus nog steeds aan de leiding. 

Mathieu Guery was de volgende ruiter die mocht aantreden, na de laatste aanwijzingen van zijn vader Jerome, deed hij een aardige gooi naar de overwinning door in het zadel van Nistria d'O (v. Diamant de Semilly) een pijlsnelle ronde te rijden. Hun tijd van 34,48 seconden was tot dusver veruit de snelste maar de Belgische combinatie tikte onderweg ook twee balken uit de lepels wat hen een derde plaats in het voorlopige klassement opleverde. Kasper de Boeck en Nepal S (v. Kannan) deden het ook sneller dan Putters maar ook deze BWP-ruin kreeg enkele springfouten achter zijn naam.

Het was erg lang wachten op de eerste nulronde maar uiteindelijk slaagde Mathieu Bourdeaud'Hui er in het zadel van Oscar The Homage (v. Quint vh Maarlo Z) toch in om het dak van de Nekkerhal eraf te doen gaan. De 8-jarige BWP-hengst sprong de pannen van het dak en noteerde een knappe nulronde in een tijd van 41,80 seconden. 

De Nederlandse Senna Everse was meteen daarna aan zet. Zij en Farno d'Or (v. Heartbreaker) kwamen niet in de buurt van het hout en klokten af in 41,80 seconden. Een snelle tijd, maar niet snel genoeg om Bourdeaud'hui's tijd te verslaan. Mathieu zag zo zijn kansen op een podiumplaats aanzienlijk de hoogte in gaan. 

De voorlaatste ruiter, Roy van Beek, leek aardig op weg om de eerste plaats over te nemen maar de laatste hindernis was er te veel aan. De stijlsprong richting VIP leverde hem en zijn Noah van't Heike (v. Epleaser van't Heike) alsnog vier strafpunten op. 

De enige die voor Bourdeaud'Hui toen nog roet in het eten kon strooien, was amazone Caro-Belle de Hornois. Zij mocht in deze barrage als laatste van start. Ze had al een erg mooi seizoen met haar Oo Seven v. Molendreef (v. Jamal v. Heffinck) en de overwinning in deze Grand Prix zou de kers op de taart zijn. Voor dit duo was er een erg snelle ronde maar ook hier wilden de balken niet meewerken. Uiteindelijk klokte het duo in 39,31 seconden af met twee springfouten achter hun naam. 


Klik hier voor de resultaten