Jeroen Dubbeldam op één na beste in hoofdnummer Gorla Minore

Jeroen Dubbeldam op één na beste in hoofdnummer Gorla Minore

In het Italiaanse Gorla Minore is Jeroen Dubbeldam tweede geworden in de 1.45m hoofdrubriek. Hij kwam in de 20-koppige barrage aan de start met Trezeguet (Turmalin) en werkte als een van de zes combinaties dubbel foutloos af. 

De ruin zit pas sinds begin dit jaar onder het zadel bij de Nederlandse ruiter en het duo heeft nog maar twee internationale ruiters achter de rug. 

De overwinning in deze rubriek kwam toe aan de Franse Ines Joly, op de rug van Faylinn de Fondcombe (Lando). Kristaps Neretnieks rekende op de KWPN'er Just Kannan (Kannan) om de derde plaats te veroveren. 

Resultaten

Mel Thijssen kon zich bij de jonge paarden laten opvallen met de 7-jarige Rintintin d'Esprit. Met de Kassander van't Roosakker-zoon plaatste de Nederlandse amazone zich op twee. Het duo moest de Nederlands gefokte Maestro S (Emerald van 't Ruytershof) voor zich dulden onder Edouard Schmitz. De top drie werd afgewerkt door de Nederlands gefokte Marvell DSH.

Kars Bonhof en Mojo TN (Grandorado TN) sprongen naar vier. De ganse top zeven werd verder aangevuld met Nederlandse paarden.